Af - 09/09-13 07:00; Opdateret: 09/09-13 09:14

Musikalske comebacksMusikalske comebacks

2013 har indtil videre budt på flere musikalske comebacks fra gamle kendinge – en svær disciplin, som balancerer på en knivsæg mellem succes og katastrofe. Vi har kigget nærmere på både nogle af de aktuelle og mest interessante comebacks.

storybild

David Bowie er blevet kåret af anmelderne, som manden bag det perfekte comeback. Ingen havde set det komme. Ingen rygter. Ingen læk. Intet!

Gensynsflaget er for alvor blevet hejst i 2013, der blandt andet har givet os det overraskende anmelderroste comebackalbum ’13’ fra Black Sabbath, som sidst sendte en plade på gaden for 18 år siden, og ikke siden 1978 har haft Ozzy Osborne i front.

Og vi har stadig masser at glæde os til. Kunstnere som rapperen Eminem, den tidligere Culture Club-frontfigur Boy George og 90er-koryfæerne Mazzy Star har nemlig netop annonceret gensynsplader her til efteråret.

Se også: MC Einar: Nogle gange er jeg helt på røven

David Bowie: Det perfekte comeback

Det kom som en overraskelse for selv de allermest inkarnerede David Bowie-fans, da det verdensberømte rockikon den 8. januar i år – på sin 66 års fødselsdag, pludselig annoncerede sit comeback efter ti års tavshed.

Singlen ’Where Are We Now’ blev i marts fulgt op med albummet ’The Next Day’, og selvom der naturligvis ikke var tale om Kristi genopstandelse, fik man nærmest sådanne associationer reaktionerne at dømme efter.

Ingen havde set det komme. Ingen rygter. Ingen læk. Intet!

Læs også: Dansk rapper aflyser show: Glemte han skulle i fængsel

Og comebacket blev af mange iagttagere derfor beskrevet som perfekt.

Alt indikerede nemlig, at Bowie havde stedt sin karriere til hvile.

Han gjorde kun minimum væsen af sig, hans bookere afviste alle tilbud om jobs, og paparazzi-billeder af en grå superstjerne på en newyorkergade med en madpakke i hånden, iført flad kasket og forvaskede jeans, gik verden rundt.

Alt sammen, hvad der menes at være, en utrolig bevidst strategi, som gav Bowie chancen for i den grad at vise, at man aldrig skal erklære en erfaren rotte ude.

Se også: København skal holde Melodi Grand Prix

Læs også vores artikel om 'Tre overraskende comebacks'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx