Af - 20/01-14 16:49

Borgmester tager kajak til Melodi Grand PrixBorgmester tager kajak til Melodi Grand Prix

Det internationale Melodi Grand Prix i København skal bruges til at promovere København som en grøn og tolerant storby over for 180 millioner potentielle turister.

storybild

Svenske Kent Andersson gave den underskønne stafet videre til Frank Jensen og regionsformand Sophie Hæstorp Andersen. (Billede: Polfoto)

Tallene lyser rødt. 104.04.20.00 står der. Da tælleren begynder at tikke nedad, klappes der spontant.

De røde tal er beviset på, at nedtællingen til det internationale Melodi Grand Prix i København er officielt i gang.

Københavnere skal være værter for stjernerne
Københavnere skal være værter for stjernerne

104 dage er der, til den danske hovedstad bliver indtaget af musikere, sangere, dansere, journalister, fotografer og fans, og det markeres på rådhuset, hvor Malmøs borgmester, Kent Andersson, har taget turen over Øresund i sin bil for at overrække stafetten til Københavns overborgmester, Frank Jensen.

En stafet, der i øvrigt ikke ligner den minimalistiske stav, man ser til OL, men er lige så overpyntet, hysterisk, festlig og svær at overse som det show, den symboliserer. Frank Jensen tager imod med et smil.

Emmelies store år: Min kæreste er det bedste
Emmelies store år: Min kæreste er det bedste

- Jeg er grandprix-fan. Som lille knægt sad jeg foran skærmen sammen med mine søskende og mine forældre og så det. Jeg husker de mange fantastiske oplevelser med Johnny Logan, med 'Boom Boom', Brødrene Olsen og helt frem til Emmelie de Forrest sidste år, fortæller socialdemokraten til metroxpress.

Det er dog ikke udsigten til en hyggelig aften med familien eller en grådkvalt vinder, der erklærer sit fædreland sin kærlighed, der især får borgmesteren til at glæde sig til maj. Han ser begivenheden som en unik måde at promovere København på over for udenlandske turister.

- Det er en platform, som giver nogle promotion-muligheder over for 180 millioner seere. Vi vil gerne vise, at man godt kan bo i en by, der er grøn og bæredygtig, og vi vil gerne vise København som en tolerant og åben storby, hvor det er let at være sammen, og hvor vi godt kan lide forskellighed og kontraster, siger Frank Jensen, som nævner DR's beslutning om at afholde grandprixet i B&W-hallerne på Refshaleøen som et bevis på, at der tænkes skævt og anderledes her.

Vega skal holde Melodi Grand Prix-fest
Vega skal holde Melodi Grand Prix-fest

- Det er jo noget helt unikt, at man vil kunne ankomme til Melodi Grand Prix i båd, siger han med henvisning til havnebussen, som lægger til kaj på Refshaleøen.

- Jeg vil nok komme i min kajak, tilføjer han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Kvinde død på stedet i trafikulykke
bt.dk
Ølbrygning gavner forholdet
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx