Af - 09/09-13 07:00

Se Danmarks 10 største guitarister samletSe Danmarks 10 største guitarister samlet

Der var i sidste uge gammel elevfest på den danske guitar-skole.

storybild

Fra venstre: Per Møller, Poul Halberg, Aske Jacoby, Mika Vandborg. Franz Beckerlee (på hug), Søren Andersen, Billy Cross, Jens Runge, Jacob Binzer (Billede: MARTIN BUBANDT)

Guitarsoloen fra din 80'er-fest var i sidste uge samlet i det legendariske Medley studie på Vesterbro i København for at fejre udgivelsen af albummet 'Electric Guitars', hvor initiativtagerne Søren Andersen og Mika Vandborg har sat de 10 største guitarister fra dansk pop/rock sammen på nummeret 'Hero of Mine'.

LÆS OGSÅ: Pop-diva opkalder søn efter Guns N' Roses-ikon

- Det var en helt forrygende aften. Drengene kom, der var god mad, der blev snakket guitar og rock'n'roll. Og da selveste Franz Beckerlee (Gasolin) satte sig ved bordet! Det var fantastisk at se dem sammen,fortæller Søren Andersen om aftenen hvor blandt andet Jacob Binzer(D-A-D), Poul Halberg ('Magi i luften') og Aske Jacoby (Sanne Salomonsen, Helmig sad med ved bordet.

På nummeret, der fungerer som én lang guitar-solo-stafet, medvirker også Tim Christensen, men han var desværre blevet syg og kunne ikke deltage i festmiddagen.

LÆS OGSÅ: Metallica vold-onanerede udover Orange scene

Hvordan forløb aftenen?

- Vi sad de her 10-12 guitarister om et bord og spiste. Der blev snakket gutiar, men det var faktisk ikke så nørdet. Det var mere stemningen af gensynsglæden. Der var folk, der ikke havde set hinanden i mange år. Så det var hyggeligt at se dem alle sammen. Mærke varmen.

Hvad fik I at spise?

- Vi havde en kok til at lave buffet, som drengene nippede af, og så var der ellers vin og øl. Efter maden gik vi ind ved siden af og hørte nummeret igennem. Nogen havde ikke hørt det endnu, så det var en vild oplevelse. Der blev råbt, skreget og jublet.

LÆS OGSÅ: Vanvittig rekord - Flere bandeskud i år end hele 2012

Albummet som helhed er en hyldest til rock, som Søren Andersen mener desværre har trange kår i Danmark:

- Vi er jo desværre en truet race. Når jeg har turneret i England, kan jeg mærke følelsen af Deep Purple, Black Sabbath, Beatles og Stones. Herhjemme har vi ikke sammen tradition. Vi har haft Gasolin, Dizzy Mizz Lizzy og nogle gamle hippie-rockbands.

Hvordan vil du beskrive jeres nye album?

- Du tager en lille bøtte med Thin Lizzy blander det med AC/DC, lidt blues rock og noget melodisk så har du en fornemmelse af det. Vores kok siger det lyder ligesom når du åbner en dåseøl. Du får lyst til at drikke øl og køre stærkt.

'Electric Guitars' er ude i dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Medie: Nu ved vi, hvem der myrdede...
bt.dk
Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx