Af - 07/02-14 16:09; Opdateret: 07/02-14 16:41

Sommerhit: Er det her den næste landeplage?Sommerhit: Er det her den næste landeplage?

Disco Dicks 'Hotpants' spreder glæde hos Gaffas chefredaktør. Men kan den også sprede sig til resten af landet og blive et regulært sommerhit? Døm selv.

Er du typen, der mestrede Las Ketchups kitschede Aserejé-dans til fulde? Eller måtte du bare droppe den umiddelbare skepsis og ufrivilligt nynne med på O-Zonez ulidelige, men stadig fængende Dragostea Din Tei?

Så er der en god chance for, at du til sommer hiver et par støvede hotpants frem fra klædeskabet og danser til danske Disco Dicks nye basker 'Hotpants', som på bedste sommerhit-vis har svært ved at forlade øregangen, når den først er kommet ind.

Sommerhit var Grammy-festens store vinder
Sommerhit var Grammy-festens store vinder

Bag navnet står den garvede københavner-dj Christian d'Or, som har fundet inspiration i 1970'ernes diskounivers, og det skinner tydeligt igennem i både lyd og musikvideo.

- Nummeret lyder af sluthalvfjerdserne, og det er intentionelt, at jeg har prøvet at ramme sådan en undergrundsvibe fra diskotekerne i New York på den tid. Det er en hvid mand, der prøver at lave diskomusik for første gang. Videoen skulle have det samme gamle udtryk, og derfor er den filmet på VHS-bånd, siger Chrstian d'Or.

Sommerhit anklages for at opfordre til voldtægt
Sommerhit anklages for at opfordre til voldtægt

På musikbladet Gaffa har chefredaktør Peter Ramsdal lyttet til skæringen, og han er ikke i tvivl om, at nummeret hen over de næste par måneder kan sprede sig til resten af landet og blive en regulær sommerplage:

- Det er jo en værre frækkert af en sang. Den har et iørefaldende beat og et catchy omkvæd. To forudsætninger for et hit. Samtidig er der meget kitsch over både sangen og videoen. Og så er hotpants jo et dejligt frækt ord, som er dejligt at nynne med på.

Gal eller genial? Diktator agerer DJ i otte minutter lang video
Gal eller genial? Diktator agerer DJ i otte minutter lang video

Kunstneren bag er også fortrøstningsfuld, og han håber, at melodien kan starte en lummer trend hos danske mænd i den kommende sommer:

- Sangen har god tid at gå på, inden det bliver varmt, og det er da oplagt, at det bliver et sommerhit, og at alle så vil tage deres strammeste shorts på.

Hvad synes du? Har 'Hotpants' potentiale til at vokse sig til et regulært sommerhit?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Maskerede gerningsmænd læssede...
bt.dk
Spækhuggere set ved dansk havn: 'Det...
bt.dk
Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Glemte et gratis æble i sin taske: NU...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx