Af - 10/08-16 22:57

Tove Lo: - Jeg føler mig mere fri, jo mindre jeg har påTove Lo: - Jeg føler mig mere fri, jo mindre jeg har på

Sverige har leveret endnu en popprinsesse, men denne gang med kant.

Bildstrecke im Grossformat »

Selv om amerikanerne ikke kan udtale Tove Los navn rigtigt, har hun fået kæmpe succes på den anden side af Atlanten. Vi har snakket med den unge stjerne om at synge med kendte popstjerner og optræde i bare fødder.

Hvordan er det at slå igennem internationalt?

- Jeg prøver altid at forklare i USA, hvor stort det egentligt er for mig at slå igennem, når jeg kommer fra sådan et lille land som Sverige. Men de siger altid bare: “Ja, whatever.” De forstår ikke, hvor stort det er. De er efterhånden vant til, at der kommer god musik fra Skandinavien.

Hvad er der med Sverige og dygtige, kvindelige musikere?

- For at være ærlig, så tror jeg, at det hjælper, at vi har nogle gode offentlige musikskoler, som man starter på tidligt. Vi starter vores drømme tidligt, hvor vi også er bedre til at lære. Men det handler også om selvtillid. Der er ikke noget, vi ikke kan gøre, bare fordi vi er piger.

TV: Får du også gåsehud af dette fine cover af Justin Biebers 'Sorry'?
TV: Får du også gåsehud af dette fine cover af Justin Biebers 'Sorry'?

Har amerikanerne problemer med at udtale dit navn?

- De siger Toviló (i ét ord, rigtig hurtigt, red.). Jeg har prøvet at rette dem, men det blev jeg til sidst træt af. Nu har jeg det fint med, at de udtaler mit kunstnernavn anderledes end mit navn Tove. Det gør, at jeg kan være sangeren ‘Toviló’ og privatpersonen Tove.

Hvordan var det at lave en sang (‘Closer’,red.) sammen med Nick Jonas?

- Det var virkelig sjovt at lave en duet. Vi er virkelig gode venner. Nick Jonas har været kendt hele sit liv, så han kender branchen. Der var en masse nye oplevelser for mig sammen med ham. For eksempel at spille til Billboard Awards og SNL. Der var det godt at have ham til at tale mig til ro, fordi han ved, hvordan sådan noget foregår.

MUSIKANMELDELSE: Ujævn popfest med Nick Jonas
MUSIKANMELDELSE: Ujævn popfest med Nick Jonas

Du har en meget skandinavisk stil. Hvad siger de til det i udlandet?

- De kalder den helt sikkert også skandinavisk, fordi jeg går meget i sort. Og der er altid et hippi-element i det, jeg går i. De tror også, at jeg ved en masse om tøj, fordi jeg er svensk, selv om jeg egentlig ikke gør. Jeg kan ikke gå i høje hæle, og jeg har næsten altid bare fødder på scenen.

Hvorfor det?

- Jeg føler mig mere fri, jo mindre jeg har på. Jeg bliver for selvbevidst, hvis jeg står i høje hæle på scenen.

MUSIKANMELDELSE: Poppens nye, store stemme
MUSIKANMELDELSE: Poppens nye, store stemme

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx