Af - 29/04-14 09:49

Kendt dansk musiker: Se hans hemmelige dobbeltlivKendt dansk musiker: Se hans hemmelige dobbeltliv

Den populære dj og producer Rune RK har siden 2010 optrådt i udlandet under det mindre kendte undergrunds alias Kölsch. Et projekt der tog sin begyndelse i Tyskland.

storybild

Rune RK's alias Kölsch foran tysk publikum.

Du kender Rune RK. Dj'en og produceren bag nogle af de sidste ti års største danske hit som 'Calabria ' og 'Når tiden går baglæns'. Kender du så Kölsch? Formentlig ikke.

Dansk dj: 'Jeg har fået alt for lidt spilletid på Smukfest'
Dansk dj: 'Jeg har fået alt for lidt spilletid på Smukfest'

Siden 2010 har Rune RK ved siden af sin mainstream-jeg-er-da-også-lige-med-i-Masterchef-på-TV3-succesfulde-karriere kørt et undergrundsprojekt i udlandet udenfor det danske publikums søgelys.

- Jeg har altid elsket tanken om at have mange aliasser, og derfor har jeg altid haft gang i en masse sideprojekter. Jeg havde et technoprojekt sammen med min bror i midten af 00'erne. Det havde ejeren af det tyske selskab Kompakt hørt, og han inviterede mig til Køln for at lave musik. Hvis man er fra Køln, kalder man sig selv for en 'kölsch', og da jeg selv hedder Kölsch til efternavn, passede det jo perfekt, fortæller Rune RK til metroxpress.

Nye navne til Distortion
Nye navne til Distortion

For ikke at forvirre sine danske fans spiller Rune RK kun som Kölsch i udlandet. Som Kölsch kan han også spille hårdere techno.

- Rune RK er blevet synonym med populær klubmusik, så det er lidt begrænset, hvor meget der kan eksperimenteres. Men jeg har lige spillet i London, Amsterdam og Tyskland. Og det er hver gang for 4-5000 mennesker, så det går rigtig godt.

Metroxpress og Le Gammeltoft i radiosamarbejde
Metroxpress og Le Gammeltoft i radiosamarbejde

Selvom Rune RK's Kölsch alias altså ikke er så kendt i Danmark endnu, er Kölsch alligevel nomineret til et par priser ved juni måneds Danish Deejay Awards i København.

- Der er nok nogen der får sig en overraskelse når de ser hvem der dukker op. Det er bare sjovt. Jeg elsker, når fansene ikke for alting serveret på forhånd.

LÆS OGSÅ: Avicii indlagt i Miami

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx