Af Laura Rode Nygaard, Maria Christine Madsen - 11/05-17 23:09; Opdateret: 11/05-17 23:19

Tredje gang var lykkens gang: Anja brød forbandelsenTredje gang var lykkens gang: Anja brød forbandelsen

Danmark er videre til finalen.

storybild

Anja Nissen (Billede: Scanpix/Sarah Christine Nørgaard)

Blodet er dansk, accenten australsk - og torsdag aften viste det sig, at stemmen var tilpas europæisk, til at Anja Nissen endelig brød forbandelsen og sikrede Danmark en plads i Eurovision-finalen.

Feltet var ellers stærkt. Blandt de 18 deltagende lande var flere divaer, der på både stemme og optræden kunne matche det danske grandprix-håb. Der var også en jodlende duo med to imponerende discokugle-kanoner. Der var en lige så funklende halvmåne, en gigantisk luftballon og en kroatisk operasanger med 100 stemmer. Mindst. Og som vanlig masser af konfetti og kavalergange, røg og rystende rumpetter.

Anja Nissens optræden var derimod ganske afdæmpet. Efter at have flirtet med tanken om en buksedragt med masser af pastelfarver og flæser, besluttede hun sig – efter en regulær shitstorm på de sociale medier – at gå tilbage til den røde kjole fra det Danske Melodi Grand Prix. Til gengæld opgraderede hun sin optræden med et live kor – som dog måtte nøjes med at synge fra det skjulte bag scenen.

Men det var tilsyneladende lige dét, der faldt i europæernes smag i en konkurrence, hvor trends, strømninger og smag er lige så afgørende som reelt talent.

Og det ender altså to års tørke, hvor grandprix-festen er sluttet ganske før, den nærmest begyndte. I 2014 var Basim og hans ’Cliche Love Song’ sikret en plads i finalen, da den blev afholdt på dansk grund.

Men i Østrig året efter måtte boybandet Anti Social Media vinke farvel til en finaleplads efter deres første optræden. Året efter i Stockholm, hvor repræsentanterne endnu engang blev sendt af sted i skikkelse af et boyband, havde de danske fans samme skuffende oplevelse, da kærlighedessoldaterne Lighthouse X ikke kvalificerede sig.

Men tredje gang blev altså lykkens gang for Anja Nissen, der for alvor skal synge for Danmarks ære, når finalen løber af stablen i den ukrainske hovedstad Kiev lørdag aften klokken 21.

21-årige Anja Nissen er født i Australien på den anden side af jorden af sine danske forældre Birger og Betina. I 2104 vandt hun den australske version af ’The Voice’, men først i 2016 blev hun et kendt ansigt i forældrenes hjemland, da hun deltog i det danske Melodi Grand Prix med sangen ’Never alone’.

Her blev det til en snæver andenplads - men med sejren i år føler hun endelig, at hun kan kalde sig dansker uden at skulle kigge sig over skulderen.

»Da jeg vandt, følte jeg det som om, jeg virkelig var accepteret af mit eget land. Det har været meget rart, at Danmark har accepteret min australske side. Jeg føler mig så heldig både at være australier og dansker og være en del af begge lande,« fortalte Anja Nissen tidligere på ugen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Direktør fyrer begge sine døtre efter...
bt.dk
Stortalentet kan ikke holde tårerne...
bt.dk
Tidligere Riis-stjerne indrømmer for...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx