Af Bjørn Lange - 20/06-16 04:15

MUSIKANMELDELSE: Overraskende hotte chilipebreMUSIKANMELDELSE: Overraskende hotte chilipebre

Roskilde-aktuelle Red Hot Chili Peppers genopfinder sig selv – sådan da – på deres bedste plade i mange år.

storybild

(Billede: PR)

Red Hot Chili Peppers er et band, der skiller vandene. Som et af 90'erne og start-00’ernes største og mest ikoniske rockbands er Los Angeles-drengene enten elskede for deres altid let genkendelige, funky raprock eller hadede for deres image, skippedibob-flow og den allestedsnærværende, men sjældent moderigtige slap-bas, som bassisten Flea har gjort til sit varemærke.

MUSIKANMELDELSE: Poppens nye, store stemme
MUSIKANMELDELSE: Poppens nye, store stemme

Hører man til i den første kategori, vil ’The Getaway’ være et længeventet comeback. Red Hot Chili Peppers' signaturer – bassen og Anthony Kiedis' snøvlende og på sin vis ganske aparte måde at synge på – er nemlig ikke til tage fejl af. Man bør imidlertid også spidse ørerne, selv om man hører til haterne.

’The Getaway’, der er bandets første album siden 1989 uden Rick Rubin bag knapperne, bryder nemlig lidt overraskende med 'Peppers' konventioner. Den nye producer Dangermouse (Gnarls Barkley, Gorillaz, The Black Keys) har føjet et nyt og atmosfærisk lag til bandets udtryk. Et træk, der klæder den sprælske funkrock rigtig godt.

MUSIKANMELDELSE: Sjælløs soul fra nyt Wafande-projekt
MUSIKANMELDELSE: Sjælløs soul fra nyt Wafande-projekt

Det længselsfulde klaver på førstesinglen ’Dark Necessities’ er en lille genistreg, og de små, smagfulde drys af synthesizerflader og rumklangssvøbte guitarløb – der væver sig ind og ud mellem de tørre, sine steder nærmest jazzede trommer og den ualmindeligt travle bas – gør virkelig ’The Getaway’ til en positiv overraskelse.

Dog kan det ikke skjules, at Kiedis lyder en smule træt og langt fra den virile posterboy af en funkrocker, han var i 90'erne – stemmen er anstrengt og slidt.

Musikanmeldelse: Hiphop med hjerne
Musikanmeldelse: Hiphop med hjerne

En skam på et album, der ellers snildt kunne have målt sig med bandets bedste.

Red Hot Chili Peppers 'The Getaway'
Pladeselskab: Warner
4/6 stjerner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx