Af - 02/02-14 20:00

Min ekskæreste har sagt god for mit nye albumMin ekskæreste har sagt god for mit nye album

Shaka Loveless' nye album er skrevet i tiden efter bruddet med en kæreste. Her fortæller han om tankerne bag de enkelte numre.

storybild

(Billede: GONZALES PHOTO KENNETH NGUYEN)

Er du klar til kapitel to i popkarrieren?

- Ja, rimelig synes jeg. Nu er pladen færdig, og de to første singler er taget rigtig godt imod. Det giver noget ro. Jeg er faktisk ikke så nervøs. Jeg glæder mig mere til at komme ud og spille live.

Se Shaka Loveless 'movember'-udvikling
Se Shaka Loveless 'movember'-udvikling

Dit første album handlede meget om indre dæmoner. Nu synger du om et brud med en kæreste?

- Ja, det er udgangspunktet. Dæmonerne er der bestemt stadig. Det er et vilkår i mit liv, at der er en del af mig, der gerne vil være ordentlig og god og så en side, der trækker i den anden retning. Men ja, overordnet er de nye sange rigtig nok skrevet i kølvandet på, at min kæreste og jeg gik fra hinanden

Der lyder til at være tre overordnede emner på albummet: 'Pigen der forsvandt', 'så sidder du fast' og til sidst 'er du kommet videre'.

- Jeg har prøvet at skrive pladen rimelig fra mit ubevidste. Så det er fedt, at du kan få noget ud af det.

'X Factor'-Martin skjuler sig bag stort efterårshit
'X Factor'-Martin skjuler sig bag stort efterårshit

Tag sangene, 'Som flammende bål', 'Dengang du græd', '2 mod verden' og 'Det vi sku' miste' og 'Ville ik' gå'. De er meget 'ulykkelig kærlighed'-agtige. Så er der 'Billige bobler' og 'Kæp i øret', der handler om stilstand, og så til sidst '1 drink' der lyder meget som et 'håb for fremtiden'-agtig?

- Man kan tolke det på mange måder, hehe. 'Billige bobler' og 'Kæp i øret' ser jeg som eskapisme. Det ligger jo også tæt på stilstand. 'Dengang du græd' synes jeg er en af de mest positive sange. Den handler om det at overvinde de negative ting.

Her peaker Shaka Loveless liv
Her peaker Shaka Loveless liv

'Ville ik' gå' tolker jeg som en historie om en, der bliver hentet af politiet. Er det en rigtig historie?

- Nej, det er en film oppe i mit hovede. Jeg kunne godt tænke mig at skrive en følsom historie om, at man vælger at blive sammen med en, selvom det ikke er fedt. Det synes jeg generelt ikke, man skal gøre, men der noget smukt i det, når man opløser sig selv i hinanden. I virkeligheden er scenen, at hun sidder med ham i skødet, og han er blevet skudt af politiet.

Hvem er det, der er blevet væk fra sig selv i nummeret 'Flugten'?

- Det er helt sikkert skrevet i kølvandet på mit brud med min kæreste, hvor vi begge to kom til at flygte lidt fra os selv.

Shaka Loveless stoppede slåskamp til Grøn Koncert
Shaka Loveless stoppede slåskamp til Grøn Koncert

Skete det oveni al succesen med dit første album?

- Det havde helt klart noget med hinanden at gøre. Det udsætter et forhold for pres, at man lige pludselig bliver en offentlig person. Jeg tror, det centrale er, at vi stadig er gode venner, og det er også hende, jeg har takket i coveret. Det er en del af vores historie sammen.

Hun har hørt sangene og sagt god for dem?

- Ja, haha. Det er ikke en tudeplade eller 'hold kæft hvor er jeg sur på dig'-plade.

Det er ikke den store skilsmisse-plade?

- Nej, eller det er det måske for mig. Men jeg vil hellere angribe det sådan, at jeg skulle i gang med en plade, og det var så lige de ting mit, hoved var fyldt med på det tidspunkt. Jeg skriver jo altid ud fra mig selv.

Hvornår gik du i gang med albummet?

- I april. Der havde vi en uge på Ibiza, mig og Fridolin Nordsø.

Hvornår begyndte du at satse 100% på musikken?

- Jeg har altid satset 100% på musikken. Også da jeg arbejdede ved siden af i en børnehave. Også da jeg gik i skole. Det har mere været et spørgsmål om, hvor meget tid, man har brugt på det. Jeg gik på KVUC – fantastisk sted med sygt gode lærere – dem vil jeg forresten klart anbefale. Det var dem, der gav mig lysten til at skrive på dansk.

Hvornår begyndte du så at lave musik på fuldtid?

- Det skete helt naturligt, da jeg blev smidt ud af KVUC. Jeg spillede teater ved siden af skolen og fik så meget fravær, at de til sidst blev nødt til at smide mig ud...

- Men det er ikke nødvendigt for mig at blive ved med at lave musik. Jeg vil gerne gøre min HF færdig, så jeg kan komme på universitetet og læse filosofi. Det kunne jeg godt bruge i mine sange, og jeg kunne også skrive nogle bøger.

Så du bliver filosoffen Shaka Loveless?

- Hehe, ja indtil videre er jeg bare lommefilosof.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki viser klasseforskellen:...
bt.dk
DR ændrer kursen radikalt: 'Den...
bt.dk
Lokomotivfører i chok: Drama ved...
bt.dk
Emil er flyttet fra Jylland til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx