Af THOMAS BRUNSTRØM - 26/10-17 07:09

En af de bedste danske debutfilm nogensindeEn af de bedste danske debutfilm nogensinde

storybild

Indprent dig lige navnene Mehdi, Milad og Misam Avaz. De er på vej fremad. Brødrene har skrevet, instrueret og produceret en af de bedste danske debutfilm meget længe uden nogen spillefilmserfaring og helt uden om Det Danske Filminstitut. Sådan. ‘Mens vi lever’ er historien om fire mennesker, hvis liv og skæbner flettes ind i hinanden.

I lang tid fatter vi som seere faktisk ikke helt, hvordan pokker historien hænger sammen, og hvordan de personer vi følger på skift, er relateret, men i én genial scene falder alle brikker på plads, og man forstår alt. Det er dog ikke kun det, at den er så overbevisende fortalt og stilsikkert iscenesat, der gør ‘Mens vi lever’ forrygende.

Det er lige så meget det, at det er en broget flok af garvede skuespillere og unge talenter, der spiller røven ud af bukserne, at det er en film, der tør tackle tragedie, kærlighed og alle de helt tunge emner, og at man bliver ramt klokkerent i både hjertet og mellemgulvet og forlader biografen med en følelse af, at verden måske nok er hård og uretfærdig, men at det hele nok skal gå alligevel. Stærkt anbefalet!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx