Af - 29/06-17 00:05

Kæmpe fest: Så vild var årets hovednavn på årets Roskilde FestivalKæmpe fest: Så vild var årets hovednavn på årets Roskilde Festival

The Weeknd på Roskilde Festival var alt det, Frank Ocean ikke var på Northside. Og gudskelov for det.

storybild

(Billede: Elvis Gonzalez)

For faen for en koncert.

Det er kun under et halvt år siden, at The Weeknd spillede i den nye Royal Arena i København, og jeg havde mine bange anelser for, at det ville blive lidt af en genudsendelse, da Roskilde Festivalen havde booket den 27-årige canadiske R&B-stjerne som hovednavn onsdag aften.

De unge håb skal sætte gang i festen på Roskilde
De unge håb skal sætte gang i festen på Roskilde

Men for faen altså for en koncert.

The Weeknd havde taget den perfekte festival-pakke med til Roskilde og blandet med et ekstatisk feststemt publikum, var det den perfekte kombination for en perfekt åbningsaften på årets Roskilde Festival.

Jeg har sjældent oplevet så mange mennesker danse i takt foran Orange scene. The Weeknd er et af de største navne i verden i målgruppen ’teenager’ til ’evig teenager’, og målgruppen fik, hvad de kom efter.

Så er Roskilde i gang - se med fra pladsen her
Så er Roskilde i gang - se med fra pladsen her

The Weeknd gik på scenen iført røg og patos til hittet ’Starboy’, og herefter havde han skræddersyet sit set til en festival-fest, hvor det aldrig rigtig gik ned i tempo, men bare leverede den ene ’banger’ efter den anden fra ’Often’ over ’In The Night’ og selvfølgelig megahittet ’Cant’ Feel My Face’. Selv de som har fulgte The Weeknd, før han blev verdens største R&B-stjerne, fik godbidder i form af den gamle ’Wicked Games’.

The Weeknd var i partyhumør. Han hoppede frem og tilbage på scenen, råbte gentagne gange de obligatoriske ‘Copenhagen’, ‘Denmark’ og ‘This is the best night ever’ til publikums store jubel, mens hans medbragte band kørte på cruisecontrole og lod aftenens stjernes forføre det bedste, han har lært.

Årets Roskilde Festival mangler de helt store internationale hovednavne til at samle publikum som The Rolling Stones, Bruce Springsteen og Paul McCartney. The Weeknd gjorde, hvad han kunne for at råde bod på det, og hvor hans åndelige musikfætter Frank Ocean leverede en søvndyssende skuffende hovednavns-koncert i Århus på Northside for et par uger siden, leverede The Weeknd i den grad varen.

Her er alle problemerne ved Roskilde Festivals spilleplan
Her er alle problemerne ved Roskilde Festivals spilleplan

Ingen kan have gået skuffet fra Orange scene i aften. Det eneste der afhænger mig fra at give den sjette stjerne er, at lyden simpelthen var for lav. Når der spilles hovedkoncert på Orange scene, skal man ikke kunne tale normalt med hinanden et par meter uden for ’pitten’.

LÆS OGSÅ: Se det afslørende billede: The Weeknd HAR scoret Biebers ekskæreste

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx