Af Kristian Dam Nygaard - 10/08-17 20:19

For nemt? Uambitiøs Gulddreng skuffede på SmukfestFor nemt? Uambitiøs Gulddreng skuffede på Smukfest

Det sidste års tid har Gulddreng fuldt fortjent haft ungdoms-Danmark i sin hule hånd, men nu vil vi også gerne til at se nye ambitiøse boller på suppen fra manden, der måske er kommet for nemt til sin succes?

storybild

Gulddrengen underholder torsdag d. 10 august 2017 på Stjernescenen for både børn og voksne på Smukfest. Der er konfetti og champagne i luften i solskinnet. (Billede: Helle Arensbak)

Det sidste års tid har Gulddreng fuldt fortjent haft ungdoms-Danmark i sin hule hånd, men nu vil vi også gerne til at se nye ambitiøse boller på suppen fra manden, der måske er kommet for nemt til sin succes?

Fuld respekt til Gulddreng og hele holdet bag.

Det er kun lidt over et år siden, at han dukkede op, først på sociale medier, og siden på toppen af Spotify-hitlisterne med sin parodi-pop på tidens fuckboi-gangstere og nu høster frugterne med en lang sommerturné, hvor bookerne formentlig  fylder hans bankbog, mens publikum begejstret skråler med på hans hits.

Som en aktuel Danmarksmester i catchphrases hvor ungdoms-Danmark kan hans rim om Nicklas Bendtner, Remees modelkæreste og champagne i søvne, har han på rekordtid opnået stjernestatus i Danmark, ligeså nemt som han synger på et af sine hits. Men måske er det gået lidt for nemt?

I år er Gulddreng på sin første sommerturné, hvor Spotify-hitsene for alvor skal stå sin prøve live, og selvom han har hyret et yderst kompetent liveorkester med folk fra hele popbranchen, var det som om, der manglede noget ægte guddommeligt guld-faktor, da han torsdag eftermiddag debuterede på Smukfest – Danmarks næststørste festival – foran - skal vi sige - 10.000-20.000 mennesker.

Gulddreng kalder sig selv en legende, den største. Jeg ved godt, det bare er noget vi leger, og at hans tegneserie-agtige selvtillid er en del af charmen, men det falder også lidt til jorden, når han for det første kun spiller på Smukfests næststørste scene, på det tømmermandsramte eftermiddags-tidspunkt foran et publikum, hvor halvdelen mest er kommet for at se, hvad det er teenagerne hele tiden snakker om, og han så bare fortsætter med at lade som, om han er kongen af pop – og slipper afsted med det.

Man er naturligvis ikke altid herre over sit spilletidspunkt på en festival, det ødelægger bare illusionen om en Gulddreng, når omgivelserne ikke passer til historien.

Derudover kører musikken lidt i samme rille. Nogle vil mene han bruger de samme tre akkorder, det er de fleste nok ligeglade med, men det er bare begrænset, hvor længe den samme model- joke er sjov at høre igen og igen og igen.

Det er måske heller ikke meningen, at Gulddreng-universet skal fortsætte for evigt. Han skrev sangene sidste år, nu spiller han dem live, og så bør han – altså popgeniet Malte Ebert, der er indeni Gulddreng – lægge Gulddreng på hylden til næste år og forsøge sig enten med en ny karakter eller måske nogle mere personlige sange.

'Model' og 'Se mig nu' vil stå som evergreens, der indkapslede en tidsånd, men så er konceptet også ved at være udtømt.

Han illustrerede på Smukfest med en hurtig medley af hits fra Christopher, Medina, Nik & Jay og Rasmus Seebach, at han har ramt parodien lige i røven. Nu vil jeg gerne se Gulddreng i nye klæder.

Til februar spiller Gulddreng i Royal Arena. Hvor kunne det være genialt, hvis han stiller op uden solbriller og pels.

Gulddreng, Smukfest, torsdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx