Af - 21/03-17 20:41

Efter ‘racistisk’ artikel: Norske teenage-stjerner bandlyser dansk anmelderEfter ‘racistisk’ artikel: Norske teenage-stjerner bandlyser dansk anmelder

Ekstra Bladets musikanmelder var så grov i sin anmeldelse af norske teenagestjerner, at deres PR-manager nu har valgt at boykotte avisen.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet: De norske teenage-stjerner Marcus og Martinus, der i lørdags spillede koncert for en næsten fyldt Royal Arena.

‘Fjeldaber floppede i Royal Arena’.

Sådan lød overskriften, efter Ekstra Bladets musikanmelder Thomas Treo havde været inde og se de norske teenage-stjerner Marcus og Martinus, der i weekenden spillede koncert i en næsten fyldt Royal Arena.

Vild kø ved Royal Arena: 4-5000 stod udenfor, da koncerten skulle begynde
Vild kø ved Royal Arena: 4-5000 stod udenfor, da koncerten skulle begynde

Men der gik den kontroversielle anmelder et skridt for langt. I hvert fald ifølge de 15-årige tvillingers egen PR-manager, der nu har valgt at reagere på det.

Således har Thomas Treo og Ekstra Bladet fået at vide, at de ikke bliver inviteret, næste gang Marcus og Martinus optræder på dansk grund den 2. september i Herning. Det skriver Ekstra Bladet selv på sin hjemmeside.

Flere af avisens læsere kritiserede da også anmeldelsen for både at være racistisk og disrespektfuld.

‘Treo du er en kæmpe racist !!!!!!!!’, lød det blandt andet i en kommentar under artiklen, mens flere brugere på Facebook erklærede sig enige:

14-årige tvillingebrødre slår alle rekorder: Mød Nordens største teenageidoler
14-årige tvillingebrødre slår alle rekorder: Mød Nordens største teenageidoler

‘Hvilken avis med respekt for sig selv, skriver sådan en overskrift? Det tangerer mod mobning.. Jeg er målløs, og så dog ikke alligevel når det kommer fra ham/Jer. !!’, skriver Verena Lindhardt Rytter eksempelvis.

‘Jeg synes ikke, det er pænt at kalde drengene for fjeldaber’, lød det fra Aino Sandell Bredtved, mens Eva Steen Olsen istemte: ‘Fjeldaber. Ubehøvlet kommentar. Skam jer EB.’.

Flere danske medier gav tvillingerne både fire og fem stjerner, mens metroxpress’ egen anmelder kaldte dem ‘bedre end Bieber’. Thomas Treo derimod gav koncerten to ud af fem stjerner og skrev blandt andet, at ‘man vist have bøjle på tænderne og en hel del sodavand i blodet’ for at kunne forklare, hvorfor teenageidolerne er blevet så store stjerner, som de nu engang er.

Her er Gulddrengs svar på Thomas Treo-sviner
Her er Gulddrengs svar på Thomas Treo-sviner

Flere af Ekstra Bladets egne læsere, der var til koncerten, havde imidlertid en helt anden oplevelse.

‘(...) Jeg var der med 3 af mine børnebørn - og de havde altså en fest - sammen med de øvrige 14.000 til 15.000 unger og voksne der var til stede’, skriver Birgitte Andersen for eksempel.

Liv Praastup Lorentsen er enig:

‘Jeg var der inde med min datter og hendes veninde og selv jeg have en fed aften. Men hvilken avis med respekt for sig selv sender en voksen mand og anmelder en koncert for børn og unge altså com on det er en ommer.’, skriver hun.

Anmelder får Facebook-tæsk efter negativ omtale af Citybois
Anmelder får Facebook-tæsk efter negativ omtale af Citybois

Thomas Treos skriv om de to drenge er da også nået helt op til Norge, hvor avisen Dagbladet har beskrevet, hvordan Ekstra Bladets anmelder er røget i modvind.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx