Af - 27/01-14 14:32; Opdateret: 28/01-14 10:48

Carpark North rejser sig fra askenCarpark North rejser sig fra asken

De sidste fem år har drengene fra Carpark North haft rygende travlt. Nu er de klar med albummet 'Phoenix', der handler om at rejse sig på ny, når det hele er brændt ned.

storybild

Carpark North er albumaktuelleefter fem år. På det nye album 'Phoenix' er blandt andre Nik & Jay og Stine Bramsen med (Billede: Carpark North)

Det er ikke gået stille for sig i de sidste fem år, for de århusianske drenge, der kalder sig Carpark North. Masser af koncerter, et 'Greatest hits'-album og en ny og egenproduceret plade, har gjort dem klar til at komme videre. Netop den nye lade 'Phoenix' handler også om at komme videre, og rejse sig fra asken, når det hele er brændt ned, fortæller forsanger og guitarist Lau Højen til metroxpress:

»Sangene handler om egne erfaringer med tidspunkter i livet, hvor man skal prøve at komme videre eller starte forfra. Men der er også sange, der er inspireret af folk, som vi bare synes er blevet for satte, og trænger til et spark bagi.«

Nygift Stine Bramsen går solo
Nygift Stine Bramsen går solo

Genfødsel er altså et tema der går igen på 'Phoenix', der er Aarhus-drengenes første egenproducerede plade, og den er helt anderledes end deres tidligere albums, mener Lau Højen:

»Det hele er bål og brand, og det handler om at rejse sig derfra og komme videre. Denne her plade er meget mere dynamisk end noget vi har lavet før. Og så har vi haft en mission om selv at producere den og det er lykkedes.«

Carpark North ”stjæler” fra Alphabeat
Carpark North ”stjæler” fra Alphabeat

På den nye plade har Carpark North inviteret både 'Nik & Jay' og Stine Bramsen fra 'Alphabeat' med i studiet, og ifølge Lau Højen har de også været med til at få musikken et nyt sted hen:

»Vi havde en sjov oplevelse med Nik & Jay, hvor jeg lige pludselig fik både musik og tekst til 'You're my fire'. Jeg vidste med det samme, at den kunne noget helt specielt. Det lød som os, men på en helt ny måde. Da vi præsenterede det for Nik & Jay var de heller ikke i tvivl. Det gik så stærkt, og det var en speciel oplevelse for os alle.«

Carpark North røvrendt af polsk koncert-arrangør
Carpark North røvrendt af polsk koncert-arrangør

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Du tror det er løgn: Er dette kvinden...
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
'X Factor'-favorit mistede sin far:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx