Af - 22/09-13 11:48

Peter Belli: Sådan gjorde jeg mit album færdigt trods sygdomPeter Belli: Sådan gjorde jeg mit album færdigt trods sygdom

Mandag udsender Peter Belli albummet 'Evig og altid'. Her fortæller han om tilblivelsen, samarbejdet med Mads Langer og hans forhold til Facebook.

storybild

(Billede: Lars Just)

- Du får lige mine isterninger.

Du er ikke en isterninge-mand?

- Nej, dem får du bare, hehe.

Metroxpress sidder til bords med en af de helt store navne indenfor dansk rock. Peter Belli - manden der i 60'erne nærmest opfandt rock'n'roll i Danmark.

Ulven hyler stadig, og mandag udsender han albummet 'Evig og altid'. Et solidt, oldschool rockalbum, der ifølge Belli er én lang hyldest til livet og hustruen June.


På grund af en alvorlig sygdom var albummet dog ikke ved at blive til noget - men så fandt Belli ud af at bygge et studie i sin autocamper i baghaven:

- Ja, det var ret specielt. Jeg havde jo en deadline, der skulle overholdes. Så blev jeg ramt af en sygdom, der nær slog mig ihjel, men vi løste det ved at bygge et studie i autocamperen. De lavede musikken færdig, mens jeg lå syg, og så kunne jeg så gå ud i autocamperen og lægge vokal på. Jeg blev ret hurtig træt, så det var rart at kunne gå ind i huset og få et lille hvil i stedet for at skulle køre frem og tilbage mellem et studie.

Sidste år var Peter Belli med i 'Toppen af poppen' på TV2 hvor han fortolkede Mads Langers 'Lost Flower'. Bellis danske version 'Evig og altid' er endt på det nye album:

- Han (Mads, red.) er en umanerlig sød dreng, som jeg ikke kendte, da vi rejste til Mallorca og lavede 'Toppen af Poppen'. Tænk, at møde en mand, der har ligget nummer et i Italien, og så har du aldrig hørt om ham. Jeg valgte at fortolke hans meget rørende sang om en pige, der pludselig valgte at tage sit eget liv. Mads blev meget glad for min version, og nogle gange ringer han til mig bare for lige at sige hej.

Johnson (der også var med i programmet, red.) har fortalt, at han også gerne vil arbejde med dig. Hvad siger du til det?

- Han er altid velkommen, hvis han har en god ide. Han kan bare ringe.

Du er jo fra den gamle skole. Hvor meget tid bruger du på de sociale medier? Du har jo fx en Facebookside.

- Jeg styrer desværre ikke selv min Facebookside. Jeg svarer på mange af spørgsmålene, men får andre til at skrive. Da internettet kom frem, syntes jeg det var noget vanvittig noget. Det kom jeg fandme aldrig til at lære at bruge, sagde jeg. Jeg har overladt det meste af det tekniske til min hustru. Så står jeg for musikken.

Du har taget hul på sjette årti som sanger. Får du stadig sommerfugle i maven, før du skal på scenen?

- Ja, det skal man. Hvis ikke man får dem, skal man stoppe. Jeg har kun prøvet én gang, hvor de ikke var der, og det blev også en forfærdelig koncert. Jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg tror, vi blev for sikre på os selv, og så går det galt.

'Evig og altid' udkommer i morgen mandag.

LÆS OGSÅ: Peter Belli - Det var så dumt af Johnny Reimar
LÆS OGSÅ: Johnson efterlyser Peter Belli

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx