Af - 09/06-15 09:09

Emil Stabils rap deler vandene men...: - Jeg tjener bedre end de fleste advokaterEmil Stabils rap deler vandene men...: - Jeg tjener bedre end de fleste advokater

For to år siden begyndte Emil Stabil at rappe for sjov. Pludselig gik nummeret 'Er det en fugl' viralt og blev et af sidste års største hits. Nu er han klar med sit debutalbum, og han fatter stadig ikke, at hypen blev så stort.

storybild

(Billede: Kristian Dam Nygaard)

Er det en fugl? Nej, det er Emil Stabil, og siden sidste sommer har hans rap delt vandene. Enten er du kæmpe fan, eller også kan du ikke holde det ud. Du kan ikke være ligeglad. Og det er måske hemmeligheden bag succesen?

TV: Jetpack-tur over Dubai er det vildeste, du kommer til at se i dag
TV: Jetpack-tur over Dubai er det vildeste, du kommer til at se i dag

Den 24-årige solbrille-skjult rapper holder til i Aarhus, men var mandag i København for at promovere sit nye album, der skal fylde din sommer med sprogblomster som ”Jeg er kold ligesom en fryser, du kan ikke fryse mig”('Allerede is'), ”Jeg laver flere huller end der er nuller på min konto”(Booty call feat. Anne Gadegaard!) og ”Hun lader sin fisse røre jorden, vasker gulvet med den”(Swimmingpool).


Metroxpress stillede Emil Stabil 10 spørgsmål:

1. Hvordan startede Emil Stabil?
- For to år siden begyndte jeg at rappe for sjovt over min ven Christoffers beats. Jeg havde aldrig rappet før det. I skolen var jeg ret dårlig til at møde til tiden, så jeg blev kaldt Emil Stabil. Nu kører det jo ret stabilt, så nu hænger navnet bare ved.

Hiphop-parade på Store Vega
Hiphop-parade på Store Vega

2. Du er 24 år, hvorfor ventede du så mange år med at komme i gang?
- Jeg har altid hørt rap, men det virkede umuligt selv at komme i gang. Danske rappere virkede lidt bumsede. Jeg troede ikke, man tjente særlig godt på det, men jeg blev klogere. Nu tjener jeg bedre end de fleste advokater.

3. Hvornår oplevede du dit store gennembrud?
- Sidste år da vi spillede på Roskildes skatescene. Det var det vildeste at høre 'Er det en fugl' blive spillet rundt omkring i lejrene. Jeg ved ikke, hvordan jeg kom på sangen. Jeg var vel bare skæv og fik en sjov ide.

4. Hvordan er det at være en del af musikbranchen?
- Jeg er ikke så kendt med de kendte. Jeg bor stadig i Aarhus hos min mor og rundt omkring hos venner. Jeg har gjort meget for ikke at blive et kendt ansigt. Der er det smart, at man kan gemme sig bag solbriller. Heldigvis har jeg råd til at tage en taxa, så jeg ikke behøver sidde i bybusserne.

5. Hvordan endte Anne Gadegaard på dit nye album?
- Jeg var stiv og skrev til hende på Instagram. Jeg kendte hende ikke, men hun svarede et par dage efter. Hun var lige blevet nummer to i melodi grand prix'et og ville nok bare i gang med noget nyt hurtigts muligt, så hun var klar på at arbejde sammen.


6. Hvad tænker din mor og far om din musik?
- Jeg tror, de synes, det er grineren. Jeg tror ikke, de sidder og lytter til det derhjemme, men min mor følger da med i mit liv og spørger, når jeg skal ud og spille.

7. Hvad siger dine kvindelige fans til dine tekster?
- De elsker det. Jeg har fået et par Instagram-beskeder fra piger, der vil vise mig deres swimmingpool (gæt selv hvilken kropsdel, der er tale om, red). Hvis man gik målrettet efter det, kunne man nok godt hente et par piger på det.

8. Hvad er den største forskel på dit liv nu, og før du udsendte 'Er det en fugl'?
- Før var jeg arbejdsløs. Havde intet at lave. Ellers står jeg stadig op klokken 12 hver dag, hygger mig, laver musik og drikker lidt vin.

9. Hvad er det underligste rygte, du har hørt om dig selv?
- Jeg er sluppet for det værste. Jeg har hørt, jeg skulle være 18 år og fra Silkeborg. Fordi man ikke rigtig ved, hvordan jeg ser ud, er der mange, der udgiver sig for at være mig og forsøger at booke sig selv i mit navn.

MUSIKANMELDELSE: Sukker Lyn buldrer for sjældent
MUSIKANMELDELSE: Sukker Lyn buldrer for sjældent

10. Hvad er dit næste træk?
- Jeg skal ud og spille hele sommeren, og så skal jeg i gang med et rigtigt album. Jeg har allerede fundet dem jeg skal arbejde sammen med. Jeg har det fint med at blive kendt. Der har ikke været nogen bagside endnu.


LÆS OGSÅ: MUSIKANMELDELSE: Som at stikke hovedet i en tørretumbler

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx