Af Rasmus Junge - 03/08-15 07:59

MUSIKANMELDELSE: Years & Years mister pusten på debutalbumMUSIKANMELDELSE: Years & Years mister pusten på debutalbum

Hvert år i januar måned udråber BBC med deres ’Sound of’-kåring det kommende års største musikalske talenter.

storybild

Years & Years ’Communion’
Pladeselskab: Universal
3/6 stjerner

I år toppede engelske Years & Years listen (året før var det Sam Smith), og efterfølgende har electropop-trioen da også haft medvind. Singlen ’King’ har hittet stort, også herhjemme, og i den første uge solgte debutalbummet ’Communion’ 50.000 eksemplarer i hjemlandet – årets højeste salgstal for et debuterende engelsk band.

LÆS OGSÅ: René Dif driller Mø: - Vi havde ikke brug for hjælp

Hvad handler hypen så om?

I et interview med Rolling Stone har Years & Years udtalt, at de musikalsk placerer sig mellem Pet Shop Boys og Rihanna, og skal man være flink, kan man sige, at de deler førstnævntes forkærlighed for florlet 80’er-synthpop og sidstnævntes fornemmelse for uafrystelige omkvæd. Problemet er bare, at Years & Years kun i momenter rammer et niveau, der matcher forbillederne.

LÆS OGSÅ: Spice Girls tager på verdensturné, men det bliver uden dette medlem

En af grundene er albummets længde: 13 i standardversionen og 17 i deluxe-udgaven. Resultatet er forudsigeligt nok en del fyldstof, der mangler den simple melodiske gennemslagskraft, som trekløverets bedste numre – som førnævnte ’King’, ’Real’, ’Shine’, ’Take Shelter’ og ’Gold’ – rummer.

Generelt har Years & Years bedst greb om de mere uptempo numre, mens de i nedbarberede stunder som balladerne ’Eyes Shut’, ’Without’ og ’Memo’ har svært ved at skabe følelsesmæssig engagement, hvorfor det ender som forglemmelige, boyband-flade stiløvelser med svulstige klaverakkorder. Derfor ender ’Communion’ som en noget halvbagt oplevelse.


LÆS OGSÅ: Kald det kærlighed: Oh Land afslører overraskende nyt karriereskifte

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx