Af Rasmus Junge - 03/08-15 07:59

MUSIKANMELDELSE: Years & Years mister pusten på debutalbumMUSIKANMELDELSE: Years & Years mister pusten på debutalbum

Hvert år i januar måned udråber BBC med deres ’Sound of’-kåring det kommende års største musikalske talenter.

storybild

Years & Years ’Communion’
Pladeselskab: Universal
3/6 stjerner

I år toppede engelske Years & Years listen (året før var det Sam Smith), og efterfølgende har electropop-trioen da også haft medvind. Singlen ’King’ har hittet stort, også herhjemme, og i den første uge solgte debutalbummet ’Communion’ 50.000 eksemplarer i hjemlandet – årets højeste salgstal for et debuterende engelsk band.

René Dif driller Mø: - Vi havde ikke brug for hjælp
René Dif driller Mø: - Vi havde ikke brug for hjælp

Hvad handler hypen så om?

I et interview med Rolling Stone har Years & Years udtalt, at de musikalsk placerer sig mellem Pet Shop Boys og Rihanna, og skal man være flink, kan man sige, at de deler førstnævntes forkærlighed for florlet 80’er-synthpop og sidstnævntes fornemmelse for uafrystelige omkvæd. Problemet er bare, at Years & Years kun i momenter rammer et niveau, der matcher forbillederne.

Spice Girls tager på verdensturné, men det bliver uden dette medlem
Spice Girls tager på verdensturné, men det bliver uden dette medlem

En af grundene er albummets længde: 13 i standardversionen og 17 i deluxe-udgaven. Resultatet er forudsigeligt nok en del fyldstof, der mangler den simple melodiske gennemslagskraft, som trekløverets bedste numre – som førnævnte ’King’, ’Real’, ’Shine’, ’Take Shelter’ og ’Gold’ – rummer.

Generelt har Years & Years bedst greb om de mere uptempo numre, mens de i nedbarberede stunder som balladerne ’Eyes Shut’, ’Without’ og ’Memo’ har svært ved at skabe følelsesmæssig engagement, hvorfor det ender som forglemmelige, boyband-flade stiløvelser med svulstige klaverakkorder. Derfor ender ’Communion’ som en noget halvbagt oplevelse.


LÆS OGSÅ: Kald det kærlighed: Oh Land afslører overraskende nyt karriereskifte

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx