Af Nanna Skov - 18/05-17 22:59; Opdateret: 18/05-17 23:12

Bruno Mars: Funkens arvtager storcharmerede Royal ArenaBruno Mars: Funkens arvtager storcharmerede Royal Arena

Det hawaiianske multitalent Bruno Mars flirtede sig gennem en koncert fuld af laber funk og sødmesexede popperler.

storybild

Bruno Mars ville ikke have fotografer med ind i Royal Arena, så dette billede er fra sidste år. (Billede: Mario Anzuoni)

For det meste bliver det en klistret affære, når verdensstjerner med knusende Billboard-rekorder og platinsælgende albums proklamerer deres dybtfølte kærlighed ud til publikum. For det meste.

Men når det gøres så kækt, som Peter Gene Hernandez, aka Bruno Mars, gjorde det torsdag aften i Royal Arena, er det lidt noget andet. 'Jeg elsker jeeeeer' croonede storcharmøren på dansk med et stor smil på læben, og jokede med at ’Jeg Elsker Jer’ ville være titlen på funkkronprinsens næste single.

Mars’ er nemlig også ret uimodståelig med sit regnbuefarvede hitarsenal af labre funk-tunes og sødmesexede popperler. Det er ren god energi og sorgløshed.

Nååårh! Her optræder 6-årige Bruno Mars i stor Hollywood-film
Nååårh! Her optræder 6-årige Bruno Mars i stor Hollywood-film

Streetwise dansetrup
Det 31-årige multitalent havde medbragt sin egen lille funk-hær i form af en dansetrup, der også fungerede som sprødt blæser-ensemble og sexet, Boys II Men-kor – både i vokaludladninger og attitude.

Sammen lignede truppen til forveksling en breakdance-posse fra 80’ernes gadesmarte Brooklyn. De var fresh, charmerende og pissecool, som de skøjtede rundt i hvide sneaks, caps og løst joggingtøj, og kastede skødesløse moves af sig. Det må være en fest at turnere med Mars.

Publikum lettede rumpetterne
Med et simpelt, men effektfuldt, disco-inspireret sceneshow, der mest af alt mindede om dansegulvet fra ’Saturday Night Fever’, var truppens koreografi og vokalmæssige samspil i fokus, sammen med sangene.

Bruno Mars: 'Jeg var flov over min far'
Bruno Mars: 'Jeg var flov over min far'

Fra den autotune-inficerede, smilebåndsmasserende funkperle ’24K Magic’ over James Brown-hyldesten ’Perm’ til det vuggende storhit ’Treasure’ og den hjertenskærende ’When I Was Your Man’, kælede Mars og co. for det fyldte Arena, og fik selv folk oppe på de allerbagerste, allerhøjeste rækker til at lette rumpetterne.

Retroficeret jukebox-musik
Det er meget tydeligt, at energien i Mark Ronson-samarbejdet fra 2014 har sat sit aftryk på Mars’ funkede sound de sidste par år.

Det er også muligt, at Mars’ musik er en retroficeret jukebox-affære. Men når sangene fremføres med så meget musikalitet og charme, gør det ikke noget for undertegnede, at det ikke er nytænkede pop. Mars behøver hverken jordbær, silkelagner og champagne for at forføre sit publikum.

5 ud af 6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

17-årige Cecilie har fået nok af...
bt.dk
Tophemmeligt møde i København: Her er...
bt.dk
Dansk dagligvarekæde sælger nu...
bt.dk
Politiet har svært ved at skjule sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx