Af Lasse Cato - 18/09-16 10:58

Svensk skuespillerinde: - Danskerne er gladere end svenskerneSvensk skuespillerinde: - Danskerne er gladere end svenskerne

Svenske Vanessa Rodriguez Ibarra har en hovedrolle i ‘Klokkeren fra Notre Dame – The Musical’. Her fortæller hun om at arbejde i Danmark.

Når ‘Klokkeren fra Notre Dame – The Musical’ bliver opført på Fredericia Teater til oktober og herefter på Det Kongelige Teater i juni 2017, er det med en uprøvet svensk skuespiller i rollen som Esmeralda.

Det er svenske Vanessa Rodriguez Ibarra, og for at blive klar til at optræde på en danske scene har hun været nødt til at tage danskundervisning.

- Jeg har måttet udvikle mit danske, for jeg kunne slet ikke tale dansk for en måned siden. Heldigvis er det én ting at tale sproget flydende og en anden ting at sige replikker om og om igen, griner hun, da metroxpress taler med hende.

Hun taler med tydelig accent, og selv om der stadig sniger sig svenske ord ind, er hun let at forstå for danske ører. Og da hun giver en prøve på en af sine replikker, bliver den fremført i et sprog, der er væsentlig tættere på dansk end svensk.

Der er dog øjeblikke, hvor hun kommer til kort. Som da hun bliver spurgt, hvordan hun har det med sin nye rolle.

- I feel blessed, siger hun efter et øjebliks pause.

Ud over sproget har det dog været relativt let for Vanessa Rodriguez Ibarra at vænne sig til at arbejde i Danmark. Generelt synes hun nemlig, at arbejdsgangene inden for svensk og dansk scenekunst minder meget om hinanden. Alligevel er der et punkt, hvor danskerne adskiller sig:

- Jeg vil gerne sige, at danskere er mere åbne end svenskere. De er gladere og har lettere ved at lave jokes og sådan – både på arbejde og i fritiden, siger skuespillerinden.

Som hendes efternavn antyder, har hun sydamerikanske rødder. Mere specifikt har hun en mor fra Uruguay samt familie i Chile, hvor hun desuden har rejst rundt med en teatertrup.

Denne oplevelse har hjulpet hendes skuespil generelt, og hun kan også bruge erfaringen helt konkret til rollen i ‘Klokkeren fra Notre Dame’, fortæller hun:

- I Chile buher de, hvis de ikke synes om det, du laver på scenen. Og hvis du ser sjov ud, griner de højt. Det har hjulpet mit scenesprog og givet mig følelsen af at være fri på scenen. Det er netop det, Esmeralda er – en fri sjæl, der danser og nyder livet, fortæller hun, men tilføjer, at forestillingen kommer til at indeholde mange forskellige følelser, så man skal ikke forvente en rent sukkersød historie.

Rollen fik hun gennem en audition, og nu ser hun frem til at fremføre musicalen først på Fredericia Teater og herefter på Det Kongelige Teater. Hvad der skal ske efter det, er hun åben over for.

- Hvis jeg får en chance for at prøve kræfter med teater eller film, gør jeg det. Men lige nu elsker jeg at arbejde med musicals, for det kræver alle mine tre styrker: dans, sang og skuespil.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx