Af Bjørn A. G. Lange - 11/04-16 03:12

Pernille Rosendahl i særklassePernille Rosendahl i særklasse

Den tidligere Swan Lee-sangerinde er bedre end nogensinde før som solo-sangfugl.

storybild

(Billede: PR)

Pernille Rosendahl, der brød igennem som karismatisk sangerinde i Swan Lee og siden har slået sit navn fast som dommer i ’X Factor’ og lidt mindre som den bedre halvdel af familieforetagendet The Storm, spreder vingerne på sin solodebut, ’Dark Bird’.

Musikanmeldelse: Hiphop med hjerne
Musikanmeldelse: Hiphop med hjerne

Albummet er mere Swan Lee, end det er The Storm, men mest af alt lyder det til ’bare’ at være Rosendahl. ’Dark Bird’ viser nemlig, til forskel fra især The Storm-tiden, en vidunderligt fordringsløs sangerinde, der med uventet inspiration fra jazz, triphop og samtidige retro-stilistikkere som Lana Del Rey og Lykke Li endelig har fundet sit rette element.

Her – blandt støvede trommer, tunge, mørke klaverer og læssevis af rumklang – har 44-årige Rosendahl allieret sig med Jeff Ellis, som blandt andet kan skrive Frank Ocean på CV’et.

MUSIKANMELDELSE: Elskelige Elton på partycruise
MUSIKANMELDELSE: Elskelige Elton på partycruise

Og det har været et rigtig smart træk. ’Dark Bird’s slæbende film noir-pop er nemlig varm, tæt og fyldig, men Ellis’ mixerarbejde sørger alligevel for, at hver eneste detalje står knivskarpt og nuanceret.

Især på numre som den tungt groovende ’Fire’, hvor længselsfulde blæsere blander sig i lydbilledet, og ’Feet on the Ground’, hvor de elektroniske elementer for alvor får plads og komplimenterer Pernille Rosendahls vokal, fremstår hun som dejligt fri for tidligere tendenser til kælent koketteri og ruller sig nu ud som en fuldvoksen, virkelig stærk sangerinde.

MUSIKANMELDELSE: Sympatiske Sia overspiller på 'This Is Acting’
MUSIKANMELDELSE: Sympatiske Sia overspiller på 'This Is Acting’

Det er usikkert, om pladen rummer et egentligt hit, men tager man sig tiden til at lade ’Dark Bird’ lette, får albummet vinger og vil uvægerligt kunne bygge rede i mange hjerter.  

Pernille Rosendahl ’Dark Bird’
Pladeselskab: Selvudgivet
5/6 stjerner

LÆS OGSÅ: MUSIKANMELDELSE: Sådan! Modigt modangreb fra Rihanna

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx