Af - 09/05-16 08:03

MUSIKANMELDELSE: Sjælløs soul fra nyt Wafande-projektMUSIKANMELDELSE: Sjælløs soul fra nyt Wafande-projekt

Black Dylan er en alt for pæn og poleret omfavnelse af soul-genren.

storybild

(Billede: PR)

Anmelder: Bjørn A. G. Lange
Black Dylan ’Hey Stranger’
Pladeselskab: Black Dylan Records
2/6 stjerner

Det vækker opmærksomhed, når en af tidens største stjerner, danskhallens glade Fætter Guf, Wafande, springer ud som halvdelen af en ny duo. Black Dylan, som Wafande har dannet sammen med produceren Nuplex, har således allerede optrådt i de største tv-shows og fået pæn airplay.

Musikanmeldelse: Hiphop med hjerne
Musikanmeldelse: Hiphop med hjerne

Det er derfor under et vist forventningspres, at debutalbummet ’Hey Stranger’ lander i det danske forsommerland. Desværre skuffer Wafande og Nuplex’ på deres jazzede soul-udflugt, der ganske enkelt mangler genrens allervigtigste ingrediens: sjæl.

Der er ingen tvivl om, at Black Dylan kan deres Marvin Gaye, Al Green og Curtis Mayfield til fingerspidserne, men desværre lyder ’Hey Stranger’ mere af Lou Bega og tv-underholdningsorkester end af kraft, saft og vildskab.

MUSIKANMELDELSE: Elskelige Elton på partycruise
MUSIKANMELDELSE: Elskelige Elton på partycruise

Albummet lider under en alt for pæn og poleret overflade, foruden at Wafande, som i bedste fald er en hæderlig sanger, ikke har den nødvendige udtryksfuldhed, som genren kræver for rigtig at kunne mærkes.

Bedst går det på de støvede ’She Said I Was a Failure’ og ’Keep Your Eyes on the Road’, hvor Wafande holder sig i det mørke register, og Nuplex lader jazzklubbens sensualitet tone frem fra det ellers meget kontrollerede lydbillede.

MUSIKANMELDELSE: Sympatiske Sia overspiller på 'This Is Acting’
MUSIKANMELDELSE: Sympatiske Sia overspiller på 'This Is Acting’

Generelt er man er aldrig i tvivl om, at holdet af musikere er både kompetente og har det sjovt, men det føles som om, det mest er Black Dylan selv, der for alvor synes, at det her swinger.

Black Dylan savner inderlighed og utæmmet energi, men hvem ved – måske skal man bare opleve dem live, når de spiller koncerter landet over til sommer?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim Walls bror: Hun var en stjerne
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx