Af - 09/04-14 16:24; Opdateret: 10/04-14 13:02

Opslugende elektronisk enmandshærOpslugende elektronisk enmandshær

SOHN er aktuel med det nye album 'Tremors' og han skuffer bestemt ikke.

storybild

(Billede: PR Photo)

Du går gennem byen ved daggry, hvor en ny dag uskyldigt tager sin begyndelse, mens gårsdagens og nattens puls stadig sitrer.

Den følelse efterlader engelske SOHN sig – i hvert fald hos mig – med sit debutalbum ’Tremors’, hvor den elektroniske enmandshær beviser, hvorfor han betegnes som et stort musikalsk talent.

5 fede koncerter i april måned
5 fede koncerter i april måned

Med en intens og dyb nerve trækkes man fra første færd med åbningsnummeret ’Tempest’ ind i hans elektroniske univers, som er sofistikeret bygget op ved hjælp af synthesizere, trommemaskiner og keyboard, der akkompagnerer hans klare, bløde vokal, der leder tankerne hen på James Blake.

SOHN’s lydlandskab er komplekst med træk fra electronica, soul og r’n’b, men langt fra på en måde, der afføder forvirring.

Musikfilm du skal glæde dig til
Musikfilm du skal glæde dig til

Derimod vækker det en nysgerrighed efter, hvad briten vil byde på om bare fem-ti-tyve sekunder. Nysgerrigheden næres af en fin afveksling i sammensætningen af pladens 11 numre, hvor eftertænksomme og vokalbårne produktioner som ’Bloodflows’ og ’Paralysed’ er flettet kløgtigt sammen med mere uptempo numre som ’Artifice’ og ’Lights’.

Den tilbageholdt intensitet forløses dog desværre ikke 100 procent i en ellers flot finale. Det lyder som om, den unge musikers vokalregister er endnu større, og at han gemmer på endnu dybere musikalske lag.

Men så er der forhåbentlig noget at se frem til.

Medina svinger pisken
Medina svinger pisken

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Cirque du Soleil-artist styrtet i...
bt.dk
Nikolaj Jacobsen overrasker: Udtager...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx