Af - 11/04-14 11:56; Opdateret: 11/04-14 13:37

Danske rap-legender åbner Fredagsrock i dagDanske rap-legender åbner Fredagsrock i dag

Hvad mener Østkyst Hustlers om 90'er-beef'en med Clemens og Den Gale Pose. Og kan de unge stadig deres musik? Find svarene her.

storybild

Jazzy H, Nikolaj Peyk og Bossy Bo anno 2014. (Billede: Polfoto)

Den legendariske rapgruppe Østkyst Hustlers åbner i dag Fredagsrock i Tivoli og i den anledning, fik metroxpress en snak med Nikolaj Peyk, Bossy Bo og Jazzy H, der sammen for alvor satte rappen på Danmarkskortet i 90’erne.

Hvad mener de om:

At være populær hos de unge

De fleste teenagere var end ikke født, da Østkyst Hustlers blev dannet i 1993.
- Vi spillede på Kløften Festival sidste år, hvor folk lige havde fået deres studenterhuer. De forreste 2.000 havde studenterhuer på, og de kunne hele lortet bedre, end vi kunne. Vi tænkte ‘hvad sker der mand’. Der må være rigtig mange unge, der har hørt deres forældre spille vores musik, haha.

Fredagsrock i Tivoli præsenterer vildt program
Fredagsrock i Tivoli præsenterer vildt program

At være på toppen af Danmark
Med albums som ‘Verdens længste rap’ og ‘Fuld af løgn’ styrede Østkyst Hustlers den danske rap-scene i 90’erne.
- Med ‘Fuld af løgn’ tog det fuldstændigt overhånd. Vi kunne ikke gå i fred på Strøget, på nær Jazzy H. Han kunne tage solbrillerne af, så var der ikke en skid, der kunne genkende ham. Det var en fed tid med mange penge, og pigerne var vilde med os - især Bossy, men de var helt, helt unge. Vi havde lastbiler fyldt med de bamser, de gav os.

Forskellen på dengang og nu
De største forskelle på dengang Østkyst Hustlers regerede og nu.
- Dengang var der reservehjul i bilerne, og man kunne selv skifte hjulet. Der var ikke servostyring eller airbags i bilerne, og mobiltelefonen var det helt nye. Nikolaj Peyk var den eneste i orkesteret med en pc. Det var sådan en floppy disk.

At de ikke laver ny musik
De tre rappere stiller sig stadig på scenen og synger ‘Hustlerstil’.
- Vi er knusende klare over, at folk ikke gider at høre nye ting fra os. Du går heller ikke på Burger King for at få foie gras, der kommer du for at få en whopper. Det er det samme med Østkyst Hustlers. Hvis man skal høre os, kommer man for at høre ‘Han får for lidt’ og ‘Hustlerstil’. Vi er et whopper-band.

21 år
Hvordan kan man holde sammen i mere end to årtier?
- Gud, er det så lang tid? Hold da kæft. Det handler nok om, at vi har en relativt unik mulighed for at kunne have en hobby, som andre ikke kan få. Vi er ekstremt heldige på det punkt. Vi har et næsten familiært sammenhold og i stedet for at mødes om at tage til Pattaya og kneppe drengeludere eller tage i sommerhus og spille patetisk old boys-fodbold, kan vi mødes på en scene og sprede funk og old school-glæde til tusinder af mennesker.

Beef'en med Clemens og DGP
En 17-årig MC Clemens tordnede ind på den danske rapscene med en svada mod den danske rap-elite i sangen ‘Regnskabets Time’. Men Østkyst Hustlers svarede aldrig igen.
- Den Gale Pose og Clemens skød meget på os. Det var pisse irriterende, for vi var så store, at vi ikke kunne hakke igen. Hvis man hakker ned ad, fremstår man som en taber, sådan er det. Det ville have været det nemmeste for os at tvære de der små grønskollinger, men det ville trække os ned på et plan, hvor vi ikke ønskede at være.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Køb med hjertet uden at miste...
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Kommune har brugt flere millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx