Af - 19/05-14 10:08

Festklar Kidd er tilbageFestklar Kidd er tilbage

Rapperen Kidd er klar med sit andet album 'Kiddæssancen', der rammer handlen i dag. Et album folk skal kunne feste til, forklarer han.

storybild

Rapperen Kidd er tilbage og klar til at feste! (Billede: Polfoto/arkiv)

Det er efterhånden tre år siden, at rapperen Kidd dansede rundt i Nørrebros gader og sang ‘Uuhh det så svært at være så go’.

Eksklusivt interview med Kidd: Derfor skred jeg
Eksklusivt interview med Kidd: Derfor skred jeg

Siden er Nørrebro skiftet ud med København K, og stilen er omlagt fra det drengede youtube-gaderap til 10 mere seriøse numre, der danner opfølgeren ‘Kiddæssancen’

- Jeg ville virkelig gerne lave en plade, som er sjov at gå på scenen med. En plade, som man kan feste til. Det er ikke en plade til søndag eftermiddag, forklarer Kidd, der selv betegner sit nye album som mere velproduceret.

- Den energi og æstetik vi havde dengang i 2011 var meget gade-agtig. Vi gik i studiet og lavede nummeret, slut. Denne gang er der lidt mere omtanke bag. Samtidig ville jeg gerne beholde denne her punk-energi, så det er en fin balance, men der er brugt mere tid på musikken denne gang, siger han med et smil.

Liderlig 'comeback'-single fra Kidd
Liderlig 'comeback'-single fra Kidd

Gennembruddet i 2011 gider han ikke at snakke om længere. Det er kedeligt, forklarer han, mens han dog gerne erkender, at dette album næppe når samme højder. Den hype, der var omkring ham, vil aldrig blive gentaget af nogen dansk musiker, mener han.

Men hvorfor så sende en plade på gaden netop nu. Hvorfor så lang en pause når han nærmest kunne gå på vandet for tre år siden?

- Fordi jeg har fået lysten til at lave musik igen. Jeg har lyst til at stå på en scene, og jeg føler, at jeg er vokset som menneske. Jeg ved nu, hvordan jeg vil lave tingene. Musik skal være alt andet end et arbejde, det være lysten, der driver det. Folk kan mærke, hvis man kommer med en falsk energi, og så tror jeg ikke, at der er nogen, der gider at høre på en.

Kidd: Helle Thorning-Schmidt er 'selfie'-typen
Kidd: Helle Thorning-Schmidt er 'selfie'-typen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Dansk landsholdsspiller i mærkværdigt...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx