Af - 18/04-16 16:31; Opdateret: 18/04-16 17:29

Musikekspert: Her er Danmarks største band nogensindeMusikekspert: Her er Danmarks største band nogensinde

Volbeats seks år gamle album 'Beyond Hell/Above Heaven' kunne mandag modtage en guldplade for 500.000 solgte album i USA. Musikekspert efterlyser større anerkendelse af bandet, han ikke tøver med at kalde Danmarks største nogensinde.

Bildstrecke im Grossformat »

- Det er fandme vildt. At de kan gøre det her i USA, det forjættede land, er fuldstændig fantastisk. Det er en kæmpe sejr for et dansk band.

Sådan lyder det fra vært på P6 Beat Anders Bøtter, efter at Volbeat mandag kunne udsende en pressemeddelelse, om at deres 2010-album 'Beyond Hell/Above Heaven', nu er gået guld med over 500.000 solgte eksemplarer.

Lukas Graham stormer fortsat frem: Albummet slår rekord i USA
Lukas Graham stormer fortsat frem: Albummet slår rekord i USA

- Det har krævet mange års slid og hårdt arbejde. Selvom du får en hitlisteplacering med en god single, så skal du stadig ud og have fat i alle afkroge af USA. Volbeat blev jo ret hurtigt store i Danmark, og alle sagde at de bare skulle skynde sig afsted til USA, men Michael Poulsen var snu og ventede til den rigtige chance bød sig, forklarer Anders Bøtter og henviser til dengang, da Metallica spurgte, om de ville med dem på turné.

- De kom hele vejen rundt i USA, og så gjorde Volbeat den genistreg, at de efterfølgende vendte tilbage til de samme byer og spillede igen på lidt mindre steder, for det publikum som kunne huske dem fra Metallica-koncerterne. Det benarbejde gør, at Volbeat i dag er kendt af rigtig mange mennesker i USA.

Dansk band får guldplade i USA: 10 gange større end Lukas Graham
Dansk band får guldplade i USA: 10 gange større end Lukas Graham

Anders Bøtter kalder Volbeat for det største dansk band nogensinde. Han ærgrer sig over, at de aldrig er blevet rigtig anerkendt af smagsdommerne i Danmark.

- Nogle vil mene, det er noget hotdog- og Tivoli-musik de spiller, men når de kan sælge 40.000 billetter til en koncert i Odense, så kan alle smarte mediefolk komme med deres meninger. Det er det her, folk synes er pissefedt.

Eksklusive festivalkoncerter

Til sommer spiller Volbeat to steder i Danmark: På Nibe Festival i Nordjylland og på den fynske Tinderbox festival.

- Volbeat passer perfekt ind i vores program. Vi forsøgte allerede at få dem med sidste år, hvor de dog hellere ville lave en kæmpekoncert alene, men vi blev ved med at spørge, og så lykkedes det, fortæller talsmand for Tinderbox festival Morten Hopballe.

- Volbeat beviste sidste sommer, at de er Danmarks største rockband, og jeg forventer en fed koncert fyldt med fyrværkeri og masser af gang i den.

LÆS OGSÅ: Ukendt dansk dj har én million fans på Facebook: Sådan gjorde han

LÆS OGSÅ: Volbeat spiller på denne danske festival næste sommer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx