Af - 08/12-15 12:00

Jack Black og PJ Harvey kommer til Roskilde FestivalJack Black og PJ Harvey kommer til Roskilde Festival

I dag føjer Roskilde Festival tre nye navne til festivalplakaten 2016, som nu indeholder 32 ud af i alt 175 navne. Fælles for alle tre, nye kunstnere: De spiller rock.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Rockfans kan i dag glæde sig over de tre nye navne, som Roskilde Festival føjer til festivalplakaten 2016. Alle tre kunstnere spiller nemlig på hver deres vis rock, og hvad enten man er til distorted guitar og fællessang eller de mere bløde, drømmende og tankevækkende rocktoner, er der noget at glæde sig til.

Red Hot Chili Peppers kommer til Roskilde Festival
Red Hot Chili Peppers kommer til Roskilde Festival

I den 'hårde' ende af de tre, nye navne hører rock-ikonerne Jack Black og Kyle Gass i form af Tenacious D til. De gæster for første gang Dyrskuepladsen og vil ifølge Roskilde Festival levere en hæsblæsende og teatralsk rockkoncert, som passer perfekt til Orange Scene. Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

- Tenacious D er et af de navne, som rockelskerne håbefuldt har råbt på i årevis, og nu kan det endelig lade sig gøre. De er popularitets-mæssigt gået fra kultnavn til hovednavn nu, så det bliver i de sene aftentimer på Orange Scene, at de kommer til at skabe noget, som kan blive en fantastisk skør og overgearet rockfest fyldt med kærlighed og syng-med-øjeblikke, siger han.

Derudover vil den ukronede dronning af alternativ rock, PJ Harvey, også give koncert under næste års Roskilde Festival. Den 46-årige englænder trak sig ellrs helt tilbage fra offentligheden efter album-successen 'Let England Shake' i 2011. Til sommer bliver det hendes første optræden i Danmark i fem år.

- Der er gået fem år, siden vi sidst havde besøg af PJ Harvey på Roskilde Festival, så vi har holdt godt øje med, hvornår hun skulle blive klar til at udgive nyt materiale og spille koncerter igen. Hun har for vane at eksperimentere med formater og udtryk for hver ny udgivelse, så vi er sikre på, at hun igen vil overraske sine fans på festivalen, siger Anders Wahrén.

Amerikansk stjernerapper klar til næste års Roskilde Festival
Amerikansk stjernerapper klar til næste års Roskilde Festival

Det tredje og sidste navn er det danske rockband Blaue Blume, som også gav koncert på Roskilde i 2015, hvor de spillede på Rising-scenen. De er netop udkommet med debutalbummet, Syzygy, som flere steder har høstet mange roser.

Ifølge Roskilde Festival er der genvalg til Blaue Blume, fordi orkestret 'har taget springet fra undergrundsfænomen til en anerkendt'.

Denne superstjerne kommer til Danmark
Denne superstjerne kommer til Danmark


Trommeslager i Blaue Blume, Søren Buhl, siger om forventningerne til næste års koncert på Roskilde:

- Der er noget særligt over at blive inviteret til at spille en festival, hvor man gennem tiden har lagt ører og øjne til koncerter med ens egne idoler. Det kan være svært at begribe, at man skal optræde på en scene, hvor man tidligere, med en slags ærefrygt, har beundret et utal af kunstnere som til stadighed føles langt større end os.

Musikprogrammet til næste års Roskilde Festival indeholder nu 32 af i alt 175 navne. Heriblandt kunstnere som Red Hot Chili Peppers, New Order, Foals og Wiz Khalifa.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx