Af - 29/09-13 16:20

Agnes Obel: Jeg er ofte 'lost in translation'Agnes Obel: Jeg er ofte 'lost in translation'

Albumaktuelle Agnes Obel fortæller om lufthavns-kaos, et surrealistisk Danish Music Awards og hunden Woody, der burde hedde Benny.

storybild

(Billede: PR Foto)

Hun tog i 2010 røven på den danske musikbranche med debutalbummet 'Philharmonics', der hidtil har solgt 450.000 eksemplarer i Europa. Vi har talt med klaver-stjernen Agnes Obel, som i morgen udsender værket 'Aventine'.

Travle Agnes
- De sidste par år har jeg rejst hele tiden. I 2010-11 så jeg ikke venner og familie i halvandet år. 'Vil du med på café? Jeg er desværre i Canada,' kunne jeg sige til en veninde. 'Philharmonics' fik mig ud til de mest fantastiske steder. Store teatre, kirker, en bjerghule i Schweiz, Nordamerika, rockfestivaler foran tusind mennesker.

Klavernørd?
- Nej, men jeg kender nogle fyre i Berlin, der virkelig går op i det. De køber hele tiden nye instrumenter, hvor jeg er mere forsigtig. Jeg kan ekstremt godt lide at besøge instrument-museer, hvor man må røre ved tingene. Der er et keyboard-museum i Nordamerika, der har alle keyboards i verden. Det drømmer jeg om at besøge.

Spiller til familiefester?
- Nej, i min familie har vi en onkel, der altid har spillet. Jeg har da spillet engang imellem, men jeg har ikke decideret haft organistrollen. Det kan være, den kommer med alderen.

Lufthavns-kaos
- Jeg er begyndt at tage lidt for let på det at flyve. Før i tiden kunne jeg planlægge det hele i god tid, nu er det bare som at hoppe på et tog. Mit bedste lufthavnstip er køb dig nogle gode høretelefoner og lyt til Radioheads 'In Rainbows'-album. Særligt nummeret 'Reckoner' er helt perfekt rejsemusik. Jeg har ikke flyskræk, men er mere bange for at blive syg. Jeg frygter altid at skulle sidde ved siden af en, der har influenza.

Danish Music Awards 2011

- Jeg blev dybt overrasket over at vinde fem priser. Jeg var midt i en Europa-tour og fløj ind fra Frankrig. Jeg husker den her underlige hvide kage-scene, jeg skulle spille på. Jeg var meget nervøs for at falde ned. Jeg havde ingen ide om, at jeg ville vinde. Så havde jeg nok forberedt noget intelligent at sige. Jeg var bare fuldstændig passiviseret. Det var en helt anden verden, og jeg kendte ingen af de andre kunstnere. Hvis jeg får sådan en aften igen, vil jeg håbe, jeg kan nyde det noget mere.

Fremtidsdrømme?
- Lige nu tænker jeg kun på mit nye album. Ellers kunne jeg godt tænke mig en have til min lille hund. Jeg fik ham i april. Han er et spansk gadekryds og hedder Woody, selvom jeg gerne ville have, han skulle hedde Benny. Jeg kunne også godt tænke mig at lære at tale fransk. Jeg spiller meget i fransktalende lande og er ofte 'lost in translation'. Det kunne være rart at kunne tale lidt mere med mit publikum.

(U)sund livsstil
- Jeg synes, jeg spiser ret sundt, men jeg springer altid over morgenmaden. Jeg ved ikke hvorfor, folk siger også til mig, det er usundt. Bare man ikke finder ud af, hvor usund jeg i virkeligheden er, haha.

'Aventine' er ude mandag.


LÆS OGSÅ:Keld Heick tog røven på David Bowie
LÆS OGSÅ: Kato - Håbede bare lortet holdt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fuld mand afbryder tv-interview: Hvad...
bt.dk
OB er tæt på afklaring: Det bliver en...
bt.dk
Ny lov i Sverige: Sex kun lovligt,...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx