Af - 01/04-16 09:28

FØR/EFTER: Hør hvordan Lukas Graham har 'amerikaniseret' sin musikFØR/EFTER: Hør hvordan Lukas Graham har 'amerikaniseret' sin musik

Umiddelbart ligner han sig selv, når han optræder i de amerikanske talkshows, men når Lukas Graham i dag udsender album i USA, udkommer han i en ny blankpoleret version.

Bildstrecke im Grossformat »

Da Lukas Graham slog igennem i Danmark i 2011, sagde han til Politiken:

- Jeg synes, soulmusikken er blevet alt for poleret, og der er vores udtryk ret beskidt. Det er nok også derfor, vi tit ender med at tage tøjet af på scenen.

Fem år senere står han stadig i sin hvide wifebeater og synger røven ud af bukserne, men den rå og beskidte lyd er skiftet ud med en ny, poleret produktion, for nu skal USA erobres, og når det kommer til popmusik, skal amerikanerne have skåret lyden ud i pap.

TV: Lukas Graham stormer frem - optræder hos Jimmy Kimmel
TV: Lukas Graham stormer frem - optræder hos Jimmy Kimmel

- Amerikansk popmusik er som regel lidt hårdere pumpet. Der er skruet op for alle knapper. Når man sætter sig i en amerikansk bil og tænder for radioen, har det en fed, tung sound. Det lyder fedt og er effektivt, men når man kommer som europæer, skal man også passe på, for det kan også miste sin musikalitet, forklarer musikproducer Mich 'Cutfather' Hansen.

Producer Carsten 'Soulshock', der ligesom 'Cutfather' også lever af at skrive og producere popmusik til amerikanerne tilføjer, at man nemt kan 'amerikanisere' et europæisk popalbum i studiet.

Lukas Graham udsættes for streng censur i USA: Se her hvorfor
Lukas Graham udsættes for streng censur i USA: Se her hvorfor

- Det kan let klares ved at bruge nogle af de helt utrolige 'mix engineers'.

Både 'Soulschock' og 'Cutfather' er imponerede over Lukas Grahams erorbring af det amerikanske markede.

- En af de ting vi kan lære af amerikanerne er, hvor meget sangere og musikere arbejder i forhold til den mere afslappede holdning, vi har i Danmark. Det er tydeligt, at både Lukas og hans band har øvet meget, og man kan mærke at Lukas har sunget i gospelkirke i mange år. Hans teknik er på samme niveau som amerikanske sangere.

Lukas Graham slår endnu en dansk rekord
Lukas Graham slår endnu en dansk rekord

På Lukas Grahams USA-debut har cirka halvdelen af sangene fået en tur igennem popmaskinen. Det skinner tydeligst igennem på nyklassikeren 'Drunk in the morning', der er en af de gamle singler, der er støvet af og taget med i stedet for numre som 'Hayo' fra den danske album-version fra sidste år.

Derudover har man fjernet den originale 'Drunk in the morning'-video fra Youtube og dækket brysterne til på albumcoveret, så de kan få lov at sælge det på amerikansk iTunes.

Lukas Grahams management og pladeselskab har ikke haft lyst til at udtale sig om den amerikanske strategi.

Se billedet: Lækker Hollywood-stjerne tager selfie med Lukas Graham
Se billedet: Lækker Hollywood-stjerne tager selfie med Lukas Graham

Her kan du høre den originale og den nye version af 'Drunk in the morning':

Før:

Efter:

LÆS OGSÅ: Lukas Graham slår Justin Bieber: Én plads fra historisk førsteplads

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx