25/03-17 18:57

Ekspert lukker 'X Factor'-debat: Derfor synger Morten ikke rentEkspert lukker 'X Factor'-debat: Derfor synger Morten ikke rent

’X Factor’-finalisten Morten Nørgaard har helt klart potentiale til at blive en god sanger, men lige nu synger han ikke rent, slår sanglærer fast, efter Mette Lindberg og Remee kom op at diskutere i fredags.

Bildstrecke im Grossformat »

- Jeg ville elske at sige til dig, ’kæft hvor var du god Morten’… Men du synger ikke rent.

Mette Lindberg gik i fredagens ’X Factor’-semifinale verbalt til angreb på Remees unge sanger, Morten Nørgaard, som hun beskylder for at synge falsk.

- Jeg synes, jeg er sød ved Morten, men jeg er nødt til at være ærlig. Jeg kan ikke som sangerinde sidde og klappe i hænderne og sige, ’hvor synger du godt’, når jeg synes, det er falsk, lød det blandt andet fra Mette Lindberg.

'X Factor'-Morten afslører: Derfor går jeg med cowboy-hat
'X Factor'-Morten afslører: Derfor går jeg med cowboy-hat

Det er velkendt, at den 26-årige Morten Nørgaard fra Odder ikke har meget sang-erfaring. Selvom han aldrig har stået på en scene før, er han alligevel fredag efter fredag strøget igennem ’X Factor’, og Remee var også hurtig til at forsvare sin deltager og kaldte Mette Lindbergs udtalelse for ’et planlagt angreb’ lige inden seer-afgørelsen.

Metroxpress har bedt den erfarne sanglærer Isabella Kragerup om at vurdere Morten Nørgaards stemme. Hun er enig med Mette Lindberg i, at han ikke synger rent.

- Det skrider for ham, når han synger. Det er tydeligt at høre, at han er en utrænet sanger. Hans intonation skrider, og hans usikkerhed kan høres i stemmen, der ikke rammer den helt rent på tonen. Det er typisk, når man bliver nervøs og ens vejtrækning ryger i vejret, så kan man komme til at lægge for højt oven på tonen, forklarer Isabella Kragerup.

Her er Remees hemmelige superhold: Sådan vinder Morten 'X Factor'
Her er Remees hemmelige superhold: Sådan vinder Morten 'X Factor'

Hvis Morten Nørgaard meldte sig til hendes sangundervisning, ville hun især arbejde med hans krops-kontrol.

- Så ville jeg få hans stemme forbundet til hans krop og til hans vejrtrækning. Få det hele stabiliseret.

Isabella Kragerup ser dog et potentiale i Morten Nørgaards vokal, som hun mener har en helt personlig lyd, særligt i det højere toneleje.

- Det vil han klart kunne udvikle, men det kræver masser af tid og øvelse. Hans force ligger lige nu i hans personlighed. Det er modigt, at han med sin manglende erfaring overhovedet tør stille sig så åbent frem. Jeg tror, der er mange, der kan spejle sig i ham.

Indtil videre kan Morten Nørgaard dog være fuldstændig ligeglad med andre folks meninger. Seerne elsker ham, og på fredag står han i ’X Factor’-finalen, hvor han dyster imod Thomas Blachmans to unge sangerinder Mia og Chili.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx