Af Simon Boas - 14/07-17 19:42

Amerikansk musikstjerne anholdt: Risikerer op til 44 år i fængselAmerikansk musikstjerne anholdt: Risikerer op til 44 år i fængsel

Den amerikanske rapper DMX med det borgerlige navn Earl Simmons er blevet anholdt for skattesvig.

storybild

Den amerikanske rapper DMX er anklaget for skattesnyd. (Billede: Gary Hershorn)

Det skriver flere internationale medier, heriblandt The Guardian og ABC News.

Ifølge anklageren skulle den 46-årige rapper have snydt de amerikanske skattemyndigheder for ikke mindre end 1,7 millioner dollar - svarende til 11 millioner danske kroner. Penge, som han angiveligt har forsøgt at skjule for de amerikanske myndigheder i årevis.

Earl Simmons skal blandt andet have undladt at oplyse, hvad han har tjent af penge i 2011 og 2012, mens han i 2013 angiveligt kun tjente 10.000 dollar - 65.000 kroner.

Det skulle blandt andet være ved hjælp af en række falske konti samt konti i andres navne, at Earl Simmons skulle have forsøgt at undgå at betale skat af sine penge. I stedet har rapperen ifølge de amerikanske medier opretholdt en ganske luksuriøs livsstil ved at betale stort set alt i kontanter.

De mange millioner, som Earl Simmons angiveligt mangler at betale skat af, skulle han have tjent på salg af albums tilbage i starten af det nye årtusind, hvor han blandt andet hittede med nummeret 'X Gon' Give It To Ya'.

Den 46-årige Earl Simmons blev anholdt torsdag, og han vil fredag komme for en domstol i New York. Bliver han kendt skyldig, kan han risikere en dom på 44 års fængsel.

Hvis det skulle ende med en dom for skattesvig, så er det langt fra første gang, at rapperen overtræder loven. Tilbage i 2015 måtte han ind og ruske tremmer i to måneder, fordi han havde undladt at betale børnebidrag, ligesom han tidligere er blevet dømt for både våben- og narkobesiddelse.

Hvis han bliver dømt for alle 14 anklagepunkter riskerer DMX - der står for Dark Man X - op til 44 år i fængsel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk by tæt på at løbe tør for vand...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Skuespiller forbrændt under...
bt.dk
Svømmestjernen Daniela Samulski er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx