Af - 09/01-17 08:33

Metal-supergruppe slipper riffmonstret løsMetal-supergruppe slipper riffmonstret løs

Gone Is Gones debutalbum er en kontrastfyldt og sine steder voldsom oplevelse. 

storybild

Den tunge rock har i mange år udforsket konstellationer på tværs af eksisterende grupper – som Velvet Revolver, Them Crooked Vultures og Audioslave – hvor fans har kunnet nyde godt af nye samarbejder, der som regel har fungeret som kreativ udluftning for de pågældende kunstnere.

Seneste eksempel er Gone Is Gone, der med baggrund i Queens of the Stone Age, Mastodon og At the Drive-In må kvalificere sig til betegnelsen supergruppe. ’Super’ er dog måske lige i overkanten, når der skal hæftes superlativer på bandets albumdebut (sidste års selvbetitlede ep fraregnet).

Dansk lyddesign indleder global offensiv
Dansk lyddesign indleder global offensiv

Dertil er ’Echolocation’ for ujævnt. Om end man flere steder i løbet af den lille, stemningsfulde time, som uret tikker op på ved det afsluttende titelnummers sidste feedbackhyl, bliver revet med på en ganske fascinerende studierejse i forholdet mellem støj og stilhed, lys og mørke.

Efter et års stilhed: Her er Ed Sheerans TO nye singler
Efter et års stilhed: Her er Ed Sheerans TO nye singler

Desværre afbrydes rejsen af for mange stop undervejs med halvbanale, æteriske soundscape-eksperimenter som ’Dublin’ eller ’Roads’, der lugter lovlig meget af de mere studentikose stunder hos 90’er-helte som Korn eller Deftones.

Mere smæk får vi på ’Resurge’, der letter på hatten til Faith No More, og hvor især QOTSA-ophavet skinner igennem. Eller førnævnte titelnummer, hvor Gone Is Gone går planken ud og til fulde opløser de traditionelle sangstrukturer i et riffmonster så voldsomt, at det truer med at få himlen til at falde ned om den hårdt prøvede lytters ører – og som enhver luftguitarist med bare nogenlunde ambitiøs flyvehøjde, vil tage imod med åbne arme.

Gone Is Gone ‘Echolocation’
Pladeselskab: Rise/BMG
4/6 stjerner

Ed Sheeran bekræfter: Ny musik på vej
Ed Sheeran bekræfter: Ny musik på vej

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx