Af - 23/10-15 20:20

DR får skarp kritik for arrangeret Martin-comebackDR får skarp kritik for arrangeret Martin-comeback

Det bærer præg af reklame, lyder det i skarp kritik af DR.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er ikke DR's rolle at arrangere et comeback for 'X Factor'-Martin, og dækningen af hans comeback under P3 Guld er på kant med reglerne for public service-virksomhed.

Det mener en debattør og ekspert, som over for politiken.dk retter en skarp kritik af DR, efter Martin Hedegaard under kunstnernavnet Saveus gjorde comeback ved sidste uges P3 Guld-show.

Saveus var nemlig planlagt til at være P3's Uundgåelige, samtidig med at DR skrev seks artikler på hjemmesiden om det 'overraskende' comeback.

- DR skal som en public service-virksomhed være meget påpasselige med deres rolle og den ekstreme effekt, det har, at blive promoveret på landsdækkende tv og radiostation, siger Vibeke Borberg, jurist og forskningschef i medieret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Se hans comeback her (artiklen fortsætter under videoen)

Musikekspert: Derfor går internettet amok over 'X Factor'-Martins comeback
Musikekspert: Derfor går internettet amok over 'X Factor'-Martins comeback

Får DR procenter?
Vibeke Borberg mener, at DR bevæger sig på kant med reglerne for public service-virksomhed, og hendes kritik bakkes op af debattør, musiker og producer Henrik Marstal.

- Udefra set ligner det her en storstilet pladeselskabskampagne, som Copenhagen Records (der repræsenterer Saveus, red.) har fået DR med på, siger Henrik Marstal, der fortsætter:

- Jeg kunne have lyst til at stille spørgsmålet, om DR mon får procenter af pladesalget.

VIDEO: X Factor-Martin vælter P3 Guld med comeback
VIDEO: X Factor-Martin vælter P3 Guld med comeback

Martin Hedegaards single 'Levitate Me' strøg direkte til tops på den danske iTunesliste efter hans optræden. Da han brød igennem som vinder af DR's 'X Factor' mener begge eksperter, at den intensive dækning fra Danmarks Radio bærer præg af PR.

Musikchef på P3, Lars Trillingsgaard, afviser kritikken over for politiken.dk.

- Det har ikke været vores intention at lave nogen form for promovering. Vi udvælger nogle ting og præsenterer dem, og hvad der så sker efterfølgende er ude af vores hænder. Den her historie har fået sit eget liv, men jeg synes ikke, det er rigtigt, at DR har lavet et amokløb på historien, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx