Af Rasmus Junge - 23/03-15 12:34

MUSIKANMELDELSE: Hiphoppens nye nummer et kræver din fulde opmærksomhedMUSIKANMELDELSE: Hiphoppens nye nummer et kræver din fulde opmærksomhed

Det har ikke skortet på lovprisningerne, siden Kendrick Lamar for en uge siden hasteudgav sit længeventede album, ’To Pimp a Butterfly’ – og det er fuldt fortjent.

storybild

Kendrick Lamar 'To Pimp a Butterfly'
Pladeselskab: Universal
6/6 stjerner

For mens Drakes seneste mixtape var lidt af en snooze-fest, og jeg begynder at frygte, at Kanyes nye skive ikke holder niveau, sætter den 27-årige Los Angeles-rapper en stor, fed streg under sit enestående format. Men på langt mere spraglet, skizofren og forvirrende vis, sammenlignet med forgængeren ’good kid, m.A.A.d city’s stramtøjlede ghettofortællinger.

MUSIKANMELDELSE: Solidt comeback uden overraskelser
MUSIKANMELDELSE: Solidt comeback uden overraskelser

’To Pimp a Butterfly’ er næsten ved at brase sammen under vægten af sin kompleksitet og himmelhøje ambitionsniveau. Teksterne favner både Kendricks ekstremt blandede følelser over sin nyvundne stjernestatus, afroamerikansk selvforståelse og social kritik, racisme og religion, præsenteret med et væld af stemmer og fortællerpositioner, mens musikken kaster håndtegn til sort musikhistorie med et mix af sumpede funk-grooves, flimrende free jazz-afstikkere og mere tungt rullende produktioner – og en bevidst mangel på hitlistebomber. Læg dertil en spilletid på 79 minutter, og du sidder med et album, der kræver noget af sin lytter og derfor vil dele vandene.

MUSIKANMELDELSE: Dunkel designerpop mangler dybde
MUSIKANMELDELSE: Dunkel designerpop mangler dybde

Efter en uge i selskab med ’To Pimp a Butterfly’ er jeg langt fra kommet til bunds i albummet. Det er et visionært, eksperimenterende værk, der griber efter stjernerne, men ind imellem også famler forgæves. Der er udsving, men helheden transcenderer enkeldelene. Derfor er Kendrick Lamar hiphoppens nye nummer et.

MUSIKANMELDELSE: For mange middelmådigheder fra Madonna
MUSIKANMELDELSE: For mange middelmådigheder fra Madonna

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Kæmpe brøler: Billeder af Kim Walls...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx