Af Julie Laurs Bundgaard - 22/01-18 07:20

 Dansk popstjerne afslører: Jeg synger ikke mine sange - jeg mimer kun Dansk popstjerne afslører: Jeg synger ikke mine sange - jeg mimer kun

Det er slet ikke hans egen stemme

storybild

Fætr har fået millioner af afspilninger på Spotify og Youtube.

Sidste år kravlede 19-årige Christian Hansen op ad de danske hitlister under aliasset Fætr - men faktisk er det slet ikke ham, der er stemmen bag sine egne sange.  

Det afslører popstjernen i en ny dokumentarserie på DR med den passende titel 'Fætr lyver'.

»Alle tror, det er mig, der er stjernen. Men i virkeligheden er jeg bare ansigtet udadtil. Det er Frede, der synger. Jeg mimer bare til sangen,« fortæller Christian Hansen i dokumentaren

Dermed har den 19-årige kunstner, da han sidste år turnerede rundt og spillede til blandt andet Grøn Koncert, Club Awards, The Voice 17 og Teenage Awards, formået at tage de mange fans, som trofast har sunget med på hits som 'Arne' og 'Farlig', godt og grundigt ved næsen.

Stemmen bag Fætr er i virkeligheden Frederik Dyrby Nielsen - halvdelen af producerduoen Hitmakers, der tilsammen har skabt sange til blandt andre ADHD, Mads B., Jesu Brødre og Fætr.

Hver gang Fætr har optrådt, har Frederik Dyrby stået bag scenen og sunget ind i en tændt mikrofon, mens Christian Hansen på overbevisende vis har fyret den af på scenen med en slukket mikrofon.

19-årige Christian Hansen fra Holbæk fortæller i dokumentaren, at han udmærket er klar over, at mange vil se på ham som en løgner, og at afsløringen kan komme til at koste ham både fans og venner - selv ikke hans bedste venner har nemlig kendt sandheden.

Hyret til en musikvideo

På en ferie i Sunny Beach mødte Christian Hansen en anden af Hitmakers' kunstnere - ADHD. De to blev venner på Facebook, og det var på ADHDs profil, at han et stykke tid senere faldt over et opslag, hvor der blev efterlyst et 'popstjerneansigt', som skulle bruges til en musikvideoen.

Den 19-årige sjællænder gik til audition, hvor det gik op for ham, at det ikke bare var et ansigt til en musikvideo, de skulle bruge - det var en hel popstjerne. Uden stemme.

I dokumentaren stiller han spørgsmålet: 'Hvilken dreng i min situation ville ikke sige ja til det?'

Hør nummeret 'Farlig' her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx