Af - 09/09-13 06:25

Rugbrødsrock fra driftsikre britrockereRugbrødsrock fra driftsikre britrockere

Arctic Monkeys mangler et par potientielle klassikere på det ny album 'AM'.

storybild

Albummet har bandet kaldt 'AM'. Her ses albumcoveret. (Billede: Pressefoto)

Forud for udgivelsen af Arctic Monkeys’ femte album med den selvrefererende titel ’AM’, har frontmand Alex Turner luftet, at inspirationen i denne omgang er kommet fra hiphop-navne som Dr. Dre og Outkast og deres beat-mageri.

Hvis man synes, det lyder spændende, bliver man skuffet – hvis man helst vil have, at Turner og co. bliver ved deres guitarlæst, kan man ånde lettet op.

Se også: Kom med til Kaizers Orchestras sidste koncert

Den blanding af næsvis britrock og mere højoktan og tungt trækkende riffomani, som venskabet med Queens of the Stone Age-ankermanden Josh Homme tilsyneladende har affødt, og som har præget de to seneste album, ’Humbug’ (2009) og ’Suck It and See’ (2011), er intakt.

Indledningen med ’Do I Wanna Know?’s slæbende ørkenrock og den heftige guitar-molotovcocktail ’R U Mine?’ sparker effektivt stolen væk under den uforberedte lytter, men ’AM’ vinder for alvor på alsidigheden og Turners skridsikre sangskrivning.

’Arabella’ balancerer elegant mellem dunkel underspillethed og Led Zeppelin’ske bredsider, den tilbagelænet slentrende ‘Mad Sound’ lyder som et outtake fra Lou Reeds gyldne 70er-periode, mens ’Knee Socks’ er en sprød og stram mellemtempo-sag, hvor førnævnte Josh Homme skaber underliggende uhygge med en diskret spøgelsesvokal.

Læs også: Veronica Maggio: Jeg går i panik over rutine

’AM’ er driftsikkert, gennemarbejdet og med luftguitargaranti.

Hvad der mangler er flere sange, der uden omsvøb og forbehold river lytteren med – et par potentielle klassikere, som Arctic Monkeys allerede har lavet en del af.

På den led er ’AM’ mere rugbrød end lagkage, men ikke desto mindre nærende og velsmagende.

Albummet får 4 ud af 7 stjerner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx