Af Bjørn Lange - 28/08-17 20:44

Musikanmeldelse: Stenalderrock du kan danse tilMusikanmeldelse: Stenalderrock du kan danse til

Queens of the Stone Ages syvende album er en fest, man ikke kan sidde stille til.

storybild

Queens of the Stone Age leverer et personligt og friskt rockalbum (Billede: PR)

»Feet, don't fail me now« beder Josh Homme inderligt på åbneren af sit band, Queens of the Stone Ages, nye, syvende album, 'Villains'. Og man afslører ikke for meget ved at sige, at det kommer de næppe til at gøre, fødderne.

For 'Villains' er en decideret rockfest af den slags, det er svært at sidde stille og surmule til. Som en blanding af David Bowie og Jack White messer Homme sig, mere indtrængende end nogensinde, igennem ni sange, der er dansable som Franz Ferdinand, kitschede på den fede måde som T. Rex og stadionvenlige som Foo Fighters.

At de amerikanske stenalderdronninger på den måde formår at jonglere med bolde fra så mange hjørner af rockens verden uden at tabe mere end et par stykker på gulvet, er en ret imponerende bedrift.

I stedet præsenterer de et personligt og friskt rockalbum. Og så må det siges at være et scoop, at bandet har hyret engelske Mark Ronson til at dreje på knapperne. Producertroldmanden, der blandt andet er kendt for sit samarbejde med Amy Winehouse og Bruno Mars, har nemlig introduceret en grad af soul og stoflighed i bandets univers, som i den grad klæder de riff-tunge sange.

Det gør især de umiddelbare numre som 'Fortress' og 'Hideaway' godt, for Ronson eller ej, så er Homme og co.s adelsmærke stadig de hurtige, stramme rocknumre som 'The Evil Has Landed' og 'Head Like a Haunted House'. Og her gælder det om at kunne stole på sine fødder, hvis man vil følge med i Queens of the Stone Ages tempo.

Det går hurtigt – og det gør godt!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx