Af - 28/10-15 12:00

Red Hot Chili Peppers kommer til Roskilde FestivalRed Hot Chili Peppers kommer til Roskilde Festival

Det amerikanske rock/funk/hip-hop-band Red Hot Chili Peppers kommer til at være at finde øverst på Roskilde Festival-plakaten til sommer. Det oplyser festivalens ledelse.

Bildstrecke im Grossformat »

Den amerikanske gruppe Red Hot Chili Peppers (RHCP), som er kendt for at mixe en aggressiv blanding af funk, hip-hop og rock, gæster Roskilde Festival 2016.

Det oplyser festivalens ledelse i en mail til metroxpress:

- Vi har ventet rigtig længe på at høre nyt fra Red Hot Chili Peppers, og rygterne om deres tilbagevenden har svirret længe. Så vi var rigtig glade for meldingen om, at det er alvor nu. De udgiver helt nyt materiale i 2016, og vi hører fra deres bagland, at bandet i den grad ser frem til at komme ud og levere varen og igen bevise deres legendestatus på en scene. Så vi sætter forventningerne højt og ser frem til en aldeles rødglødende energifest på Orange Scene proppet med både nye numre og alle klassikerne fra karrieren, udtaler Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén.

Her er de 10 første navne til Roskilde Festival
Her er de 10 første navne til Roskilde Festival

Det er langt fra første gang, RHCP gæster Dyrskuepladsen i Roskilde. I 1996, 2002 og senest i 2007 spillede det Los Angeles-baserede band foran et tætpakket Roskilde-publikum på Orange Scene.

Dengang fik forsanger Anthony Kiedis og co. dog en halvskidt medfart fra både publikum og presse. I Politiken skrev anmelder Erik Jensen blandt andet:

- Rygtet vil vide, at Red Hot Chili Peppers var det dyreste navn, der nogensinde har toppet en plakat for Roskilde Festival. I givet fald er der ikke meget andet at sige, end at de californiske kæledægger bør betale hyren tilbage og dermed være med til at ordne regningen for flis, halm og hvad der ellers er strøet ud for at formindske regnens ødelæggelser. For magen til pinlig, arrogant og respektløs optræden overfor det publikum, der bogstaveligt talt er gået gennem mudder og vand for at nå frem til dette års store koncert, skal man lede så længe efter, at undertegnede ikke kan mindes noget lignende.

Red Hot Chili Peppers spillede før koncerten på Roskilde i 2007 Live Earth på Wembley. Altså samme dag.

Om RHCP har tænkt sig at gøre skaden god igen, kan Roskilde-publikummet se frem til at få svar på til sommer, når Roskilde Festival finder sted fra lørdag 25. juni til lørdag 2. juli 2016.

Billetter til Roskilde Festival 2016 sættes til salg den 17. november.

Roskilde Festival: Så stort bliver overskuddet
Roskilde Festival: Så stort bliver overskuddet

Prince udgiver nyt album
Prince udgiver nyt album

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

800 år gammelt dansk slot får vild...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Antallet af voldssager eksploderer:...
bt.dk
Cirque du Soleil-artist styrtet i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx