Af - 14/03-16 14:01

Bertel Haarder hylder Sivas: - Jeg har ventet længe på et gennembrudBertel Haarder hylder Sivas: - Jeg har ventet længe på et gennembrud

Kulturminister Bertel Haarder påbegynder tirsdag arbejdet af en ny dansk kulturkanon, der skal redefinere dansk kultur. En rapper som S!vas, der har succes med at blande dansk og arabisk kan sagtens finde plads.

Bildstrecke im Grossformat »

Da rapperen S!vas i 2014 brød igennem med nummeret 'D.A.U.D.A.', skete der noget nyt i dansk musik. Undergrundsdanmark blev mainstream, og pludselig vidste alle (cirka) danske teenagere, hvad de snakkede om i ghettoen, når de sagde 'para', 'araba' og 'kbhavana'.

Pia Kjærsgaard anmelder Sivas nye album: - Det er god støvsuge-musik
Pia Kjærsgaard anmelder Sivas nye album: - Det er god støvsuge-musik

Det er kulturminister Bertel Haarder glad for og siger i et interview til metroxpress:

- Jeg har ventet længe på, at nogle indvandrere født og opvokset i Danmark ville brænde igennem indenfor både sport, film og musik. Vi mangler jo en Zlatan på landsholdet, og det vil kun være herligt med flere Isam B'er og sådan en som S!vas. Det bidrager til integrationen – det gør, at vi bliver bedre til at forstå hinanden.

Bertel Haarder mener samtidig, at det er tid til, at vi atter tager en snak om, hvad der er dansk kultur og påbegynder derfor i morgen udarbejdelsen af en ny kulturkanon, der skal følge op på Brian Mikkelsens kanon fra 2006, og som blandt andet vil kigge nærmere på de nye musikalske strømninger, som den S!vas for eksempel er en del af.

- Den første var en kunstkanon, den nye bliver en rigtig kulturkanon. S!vas kan i teorien godt komme med, vi skal bare finde ind til, hvad han repræsenterer. Hvis de nye kunstnere stritter i for mange forskellig retninger og ikke har andet til fælles end, at de blander dansk med udenlandsk, kan man kalde det indvandrerkultur.

Sivas var igang med sit nye album da Reza fik lyst til falafler - så skete dette
Sivas var igang med sit nye album da Reza fik lyst til falafler - så skete dette

Bertel Haarder regner med at have den endelige kanon klar til efteråret, men der er ikke nogen fastsat deadline.

- Processen er det vigtigste. Det er op til borgerne, foreninger og smagsdommere at komme med forslag og så skal vi blive enige om nogle kriterier.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx