Af Bjørn A. G. Lange - 07/03-16 13:15; Opdateret: 07/03-16 13:35

Musikanmeldelse: Hiphop med hjerneMusikanmeldelse: Hiphop med hjerne

Ukendt Kunstners surprise-udsendte album byder på stærke produktioner og fabulerende tekster.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den ikke længere så ukendte, P3 Guld-vindende hiphop-duo overraskede alt og alle, da de for præcis en uge siden smed opfølgeren til sidste års ’Forbandede ungdom’ på gaden.

Produceren Jens Ole McKoy og rapperen Hans Philip står for en slæbende og melankolsk hiphop, der styrer uden om de mest fortærskede af genrens mange klicheer om bitches og bling og i stedet omhandler livet som ung mand, med alt hvad det indebærer af rus, drømme, ambitioner og tvivl.

MUSIKANMELDELSE: Elskelige Elton på partycruise
MUSIKANMELDELSE: Elskelige Elton på partycruise

For selv om ’Den anden side’ er et sted med rigelige mængder sprut, hvor den ene fest dårligt når at stoppe, før den næste begynder, er tømmermændene – også de moralske – et livsvilkår.

Der bliver tænkt hos Ukendt Kunstner, og det er forfriskende med en generation af hiphoppere, der vil mere end blot chokere og feste.

MUSIKANMELDELSE: Sympatiske Sia overspiller på 'This Is Acting’
MUSIKANMELDELSE: Sympatiske Sia overspiller på 'This Is Acting’

McKoys produktioner er jazzede og atmosfæriske og giver masser af plads til Philips fabulerende tekster. Nogle gange næsten for meget plads, for det virker for ofte som om, rapperen tvinges til at trække sine sætninger unødigt langt for at få beats og rim til at gå op.

Det gør flowet på titelnummeret, ’Ingen hører’ og ’Lige nu’, hvor Ukendt Kunstner får besøg S!vas, anstrengt og unaturligt, hvilket forstyrrer og fjerner fokus fra de ellers eftertænksomme og ganske solide tekster.

MUSIKANMELDELSE: Sådan! Modigt modangreb fra Rihanna
MUSIKANMELDELSE: Sådan! Modigt modangreb fra Rihanna

Bedst er duoen således, når McKoy skruer op for autoneren, og Philip sætter melodier på sine hooks som på ’Et andet niveau’ og ’Ingen problemer’, hvor makkerparret ruller gennem byen og konstaterer, at »vi er ok«. Det må man give dem ret i.

Ukendt Kunstner ’Den anden side’
Pladeselskab: Forbandet Ungdom/Sony
4/6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksklusivt på BT: Hør teaseren til...
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx