Af Rasmus Junge - 17/08-15 08:40; Opdateret: 17/08-15 12:51

MUSIKANMELDELSE: Seriøst musikalsk frikvarterMUSIKANMELDELSE: Seriøst musikalsk frikvarter

Svenske Robyn kan noget, der er de færreste musikere forundt.

storybild

Robyn & La Bagatelle Magique ’Love Is Free’
Pladeselskab: Universal
4/6 stjerner

Hun kan lave tindrende veloplagte hit, som fungerer i sin egen popeskapistiske ret, men hun har også så meget personlighed og kant – fra hendes krystalklare vokal og progressive do it yourself-attitude til skiftende musikalske samarbejder – at anmeldere og andre feinschmeckertyper også har noget at arbejde med.

MUSIKANMELDELSE: Nydelsessyg engelsk soul
MUSIKANMELDELSE: Nydelsessyg engelsk soul

Apropos samarbejder udsendte hun sidste år ep’en ’Do It Again’ med norske Röyksopp, og nu er hun igen aktuel med et musikalsk sideprojekt. Her har hun slået pjalterne sammen med La Bagatelle Magique, bestående af hendes faste keyboardspiller Markus Jägerstedt og den svenske producer Christian Falk.

Resultatet er en fem numre lang ep, der bobler over af musikhistorisk, herlig nørdet kærlighed til 90’er-acid house og oldschool, koklokkedrevet disco – men som dog også rummer en dosis melankoli, qua det faktum at Falk døde af kræft under indspilningerne.

MUSIKANMELDELSE: På cruiser-tur i Compton
MUSIKANMELDELSE: På cruiser-tur i Compton

At hans venner har færdiggjort ’Love Is Free’ som en hyldest til ham, virker helt rigtigt. Også fordi en af Robyns forcer er evnen til at fremmane en stemning af at danse i trods, uanset om verdenen ramler omkring en – eksemplificeret i nyklassikeren ’Dancing on My Own’.

Det niveau er vi ikke helt på her, men alle fem driftssikre skæringer kan snildt sætte fut i en halvdød privatfest, ikke mindst ’Set Me Free’s storladne omkvæd med himmelstræbende synth. Men det minder også en om, hvor fedt det kunne være med et nyt Robyn-album, hvor der bliver skåret ned på eksperimenterne til fordel for rendyrket popnydelse.


LÆS OGSÅ: MUSIKANMELDELSE: Scorekarl i selvsving

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx