Af Bjørn Lange - 31/10-16 08:08

Radiopop med hjerteRadiopop med hjerte

På sit andet album vil svenske Tove Lo mere end bare at underholde.

storybild

Den svenske hitmager Tove Lo kunne i weekenden fejre sin 29 års fødselsdag som en af de i øjeblikket kraftigste motorer i den altid velsmurte popmaskine hinsidans.

På sit andet album, ’Lady Wood’, fremstår hun som en selvbevidst, selvstændig og stærk popstjerne, der som ligesindede Robyn, Sia og Lorde insisterer på, at popmusik godt kan være både sjov, catchy og skåret til dansegulvet, samtidig med at den har noget på hjerte.

Albummet, der konceptuelt er delt i to, markeret ved det lille mellemspil ’Fire Fades II’, er i den første halvdel en hyldest til den kvindelige seksualitet, som Tove Lo på titelnummeret understreger er mindst ligeså stærk som den mandlige.

»You give me lady wood«, synger hun legende og med en sådan underspillet power, at hvad der på overfladen kan synes en smule plat eller endda vulgært, i stedet falder sømløst ind i trackets minimalistiske techpop – og kommer til at fremstå som et slagord for en generation af selvbevidste kvindelige musikere, der kan selv og gør det.

Dette understreges yderligere på albummets anden halvdel, hvor Tove Lo behandler livet som stjerne. Her slår hun fast, hvordan »you think I’m surrounded but babe, I do most of this alone«, som det lyder på den melankolske ’Flashes’.

 Selv om man måske ikke finder samme uimodståelige hitsingler, som forgængerens ’Habits’, virker Tove Lo på ’Lady Wood’ fokuseret og som en kvinde, der vil mere med sin musik end bare at underholde. Og det er helt rart at lægge ører til.  

Tove Lo ’Lady Wood’
Pladeselskab: Universal
4/6 stjerner

Beckhams 11-årige søn er klar til at blive den næste Justin Bieber
Beckhams 11-årige søn er klar til at blive den næste Justin Bieber

Weekendguide: Tag til græskarfest, sovekoncert og ‘herre-nice’ fredagsbar
Weekendguide: Tag til græskarfest, sovekoncert og ‘herre-nice’ fredagsbar

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx