Af - 06/05-14 21:32

Danskerne tror ikke på BasimDanskerne tror ikke på Basim

Selvom Basim vandt overbevisende ved Dansk Melodi Grand Prix, tror danskerne ikke på en sejr ved den internationale pendant.

storybild

(Billede: Polfoto/Mogens Flindt)

Når Basim på lørdag synger 'skuba duba dabda dididaj' på Eurovision-scenen, vil en stor del af danskerne uden tvivl heppe på ham. Men deres tiltro til, at han rent faktisk kan gå hen at vinde musikkonkurrencen, er ikke stor.

Vi har spurgt danskerne, om de tror, Basim kan vinde Det Internationale Melodi Grand Prix. Blot 17 procent mener, den 21-årige sanger har en reel chance for at sejre med scat-popsangen 'Cliche Love Song'.

Det mønster genkender Per Marxen, der er pressechef for Unibet. Musikkonkurrencen er en af de største non-sport begivenheder, bettingfirmaet har. Også her oplever de en manglende tiltro til en dansk sejr.

- Hvis man ser på de nyeste opgørelser, er det kun 10 procent af danskerne, der tror på Basim som vinder, fortæller han.

- Derimod er det omkring halvdelen, der tror på Armenien.

Basim: Hele Danmark står bag mig
Basim: Hele Danmark står bag mig

Netop Armenien har igennem længere tid været seedet som storfavorit. Danskernes nuværende favoritter ved Unibet er Armenien, Sverige, Norge og Finland.

Men selvom danskerne ikke er optimistiske omkring den danske sangers vinderchancer, er vores naboland vilde med ham.

- Svenskerne kan rigtig godt lide Basim. Hvis de vælger, er 52 procent af omsætningen på Basim og kun 20 procent på Armenien, fortæller Per Marxen.

Basim vil helst ikke være Grand Prix-favorit
Basim vil helst ikke være Grand Prix-favorit

Basim selv mærker umiddelbart ikke noget til, at danskerne ikke tror på, han kan vinde. Under et pressemøde søndag gav han udtryk for, at han får opbakning fra hjemlandet.

- Jeg føler, at hele landet står bag mig. Det er en uvurderlig gave, og jeg er glad for, at jeg er i København, fastslog han.

LÆS OGSÅ: Basim opnår guld med Eurovision-sang

LÆS OGSÅ: Super lodtrækning: Basim spås historisk gode vinderchancer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Betina Hald Engmark: Sådan blev jeg...
bt.dk
Få hele overblikket: Derfor fik Peter...
bt.dk
Politiet efter brutalt overfald: Har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx