Af - 22/07-16 22:02; Opdateret: 25/07-16 08:16

Smukfest skal passe på! 'Ny' festival udfordrer som Danmarks smukkesteSmukfest skal passe på! 'Ny' festival udfordrer som Danmarks smukkeste

Den tredages festival Musik i Lejet er i fuld gang.

Bildstrecke im Grossformat »

Skanderborg Festival - eller Smukfest som den hedder i dag - har med sin frodige og sommergrønne bøgeskov for længst fået prædikatet Danmarks smukkeste festival.

Dog skal den mere end 35 år gamle musikinstitution dog kigge sig over skulderen. En 'ny' spiller på festivalmarkedet bejler til titlen som Danmarks smukkeste.

VILDT: Sådan reagerer kroppen på en uges festivaldruk
VILDT: Sådan reagerer kroppen på en uges festivaldruk

Bejleren er den tre dage lange festival 'Musik i Lejet', som ligger i Tisvildeleje nord for København. Festivalen er ikke som sådan ny, men sammenlignet med en olding som Skanderborg (Smukfest), er den stadig med sine 'kun' otte år på bagen våd bag ørerne. Måske fra en dukkert i Kattegat!?

Festivalpladsen ligger nemlig lige ned til stranden, hvor mange festivalgæster i løbet af dagen flader ud, eller går ned om aftenen for en afkølende dukkert i sommervarmen. Der er fri passage fra pladsen til stranden, så længe man kan fremvise et armbånd.

Over for metroxpress fortæller festivalleder, Andreas Thomas Grauengaard, som selv er fra Tisvildeleje, hvad der i arrangørernes øjne gør området unikt i forhold til at afholde en festival:

- Pladsen ligger kilet ind mellem skoven og stranden, og det spiller i høj grad ind i festivaloplevelsen. Jeg synes klart, vores omgivelser tilføjer et nyt lag til de musikoplevelser, som vi tilbyder vores gæster, siger han og fortæller, hvordan de under koncerten med Phlake torsdag aften åbnede den bageste del af teltet på hovedscenen, så publikum kunne nyde solnedgangen over Kattegat, imens bandet fyrede den af på scenen.

Anders gik knaldeamok på Roskilde Festival - så fik han denne besked
Anders gik knaldeamok på Roskilde Festival - så fik han denne besked

Tak for denne gang, Roskilde: Her er 8 ting vi vil savne
Tak for denne gang, Roskilde: Her er 8 ting vi vil savne

Til spørgsmålet om omgivelserne gør noget ved publikummet til Musik i Lejet i forhold til ved andre festivaler, svarer Andreas Thomas Grauengaard:

- Ja, det synes jeg. Vores gæster er virkelig gode til at bruge omgivelserne, samtidig med at vores plads er en forlængelse af vores gæsters sommerhus og strandtur, siger han og fortsæter:

- Vi er en sommerferiefestival, og det kan vi virkelig mærke med det her vejr. Folk er på ferie og tager en pause fra hverdagen, og det smitter virkelig af på stemningen. Musik i Lejet er en kærlighedsfestival fuld af glade feriegæster, lyder det fra festivallederen.

KÆMPE GALLERI: Her er de sjoveste billeder fra Roskilde Festival
KÆMPE GALLERI: Her er de sjoveste billeder fra Roskilde Festival

Musik har eksisteret siden 2009 og bliver drevet af frivillige.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx