Af - 04/04-16 16:33; Opdateret: 04/04-16 17:51

Lukas Graham få timer fra at gå nummer ét i USA: Derfor er det ikke tilfældigtLukas Graham få timer fra at gå nummer ét i USA: Derfor er det ikke tilfældigt

Lukas Graham kan i aften skrive Danmarkshistorie, når det offentliggøres, om '7 Years' går nummer ét på den amerikanske Billboard Hot 100 liste.

Bildstrecke im Grossformat »

Om få timer kan Lukas Graham skrive Danmarkshistorie.

Omkring klokken 20.00 i aften løfter den amerikanske Billboard hitliste sløret for, om Lukas Graham går nummer ét i USA med singlen '7 Years', der den sidste uges tid har ligget på andenpladsen lige i hælene på Rihannas 'Work'.

FØR/EFTER: Hør hvordan Lukas Graham har 'amerikaniseret' sin musik
FØR/EFTER: Hør hvordan Lukas Graham har 'amerikaniseret' sin musik

Musikredaktør hos streamingtjenesten Tidal Jonas Kleinschmidt har fulgt bandets fremryk på de internationale hitlister og interviewede dem for et par uger siden, da de lå nummer ét i Storbritannien for tredje uge i træk.

- Det var vildt at møde dem. De lå nummer ét i England, men var helt afslappede omkring det. De vidste, at de var de bedste og var stålsatte efter at ligge nummer ét. Det var fedt at mærke den kampgejst, der var i bandet.

TV: Lukas Graham synger fødselsdagssang i amerikansk radioshow
TV: Lukas Graham synger fødselsdagssang i amerikansk radioshow

Frontmand Lukas Forchhammer havde fortalt i interviewet, hvor opmærksomme de var på ikke at blive et one-hit-wonder-band.

- Alt er timet og tilrettelagt. Deres succes er ikke tilfældig. Hvor andre artister breaker med et enkelt nummer uden at have noget at følge det op med, har Lukas Graham jo et helt album. Allerede før de udsendte deres debutalbum i Danmark i 2012, rejste deres management til USA for at forhandle, så der er blevet bygget op til det i lang tid, nu går det hele så bare op i en højere enhed, fortæller Jonas Kleinschmidt.

Som de fleste danskere er han begejstret for Lukas Grahams aktuelle internationale succes. Hvis det lykkedes at snuppe førstepladsen i aften, vil det være fuldstændig vanvittigt, lyder det.

TV: Lukas Graham stormer frem - optræder hos Jimmy Kimmel
TV: Lukas Graham stormer frem - optræder hos Jimmy Kimmel

- Det har været fantastisk at følge, hvordan de har klaret det. Hele Lukas' attitude i de forskellige (amerikanske, red.) talkshows hvor han jo nailer den hver gang. Han lægger dem ned med sin charme. Vi ved jo godt fra Danmark, at han ikke giver en fuck, men at han kan sidde overfor en mand som Ryan Seacrest og bare fyre den af. Det er helt vildt hvor meget selvtillid, der kan være i den mand.

Han tilføjer:

- For 20 år siden var Danmark groft sagt kendt for Aqua og Michael Laudrup. Nu kan du i stedet for at refere til René Dif refere til Lukas Graham og Christiania. Det kan vi helt sikkert været stolte af.

LÆS OGSÅ: Lukas Graham udsættes for streng censur i USA: Se her hvorfor

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx