Af Rasmus Junge - 10/08-15 07:00; Opdateret: 10/08-15 09:02

MUSIKANMELDELSE: Scorekarl i selvsvingMUSIKANMELDELSE: Scorekarl i selvsving

Topgunn er tilbage med sit andet album, der ikke længere kun beskæftiger sig med det unge frie liv.

storybild

Topgunn ’Ingen andre’
Pladeselskab: ArtPeople
3/6 stjerner

Topgunn og resten af Cheff Records brød frem som musikalske gør det selv-typer, og hans lynkarriere er en drengerøvsflabet finger til den etablerede musikbranche, bygget op omkring en tæft for simple, men catchy kompositioner. Hans debut, ’21’ fra 2013, var en dancehall-vuggende hyldest til det unge frie liv med røg, lir og sjusser, og selv om hans anden langspiller ikke revolutionerer den emnekreds, bliver de mellemliggende to års opstigning i pophierarkiet taget under behandling.

MUSIKANMELDELSE: På cruiser-tur i Compton
MUSIKANMELDELSE: På cruiser-tur i Compton

Albummet starter i røvhøjde på ’Drama’ med det ikke videre subtile omkvæd 'Det ser sort ud ligesom Obama / boller dig bagfra ligesom karma'. Musikalsk kridtes dansegulvet dog mere skarpt op med en syntetisk, trap-influeret produktion.

Generelt er der denne gang ikke meget jamaicansk inspiration at spore, men ud over inspiration fra moderne hiphop og r’n’b er flere numre desværre præget af en standardiseret soulpop-lyd, der gør reality-distracket ’Superstjerne’, ’Veninder’ og titelnummeret til forglemmelige oplevelser.

MUSIKANMELDELSE: Fra syrerock til technicolor-pop
MUSIKANMELDELSE: Fra syrerock til technicolor-pop

Bedst er ’Svært ved at gå’, et sugende basset nummer om en dårlig brandert, hvor nedturen udsættes med 'en fest til'. Her bryder Topgunn også med strømmen af halvkyniske betragtninger om livet som scorekarl-kendis, der vandrer fra dame til dame – som han halvt rapper, halvt synger på ’Rød Kjole’: 'Jeg vil gi’ hende alt / men kun i halv time'.

’Ingen andre’ rummer tilstrækkeligt mange hitkandidater til at holde skruen i vandet for Topgunn, men som album er det en noget blandet fornøjelse.


LÆS OGSÅ: MUSIKANMELDELSE: Years & Years mister pusten på debutalbum

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx