Af - 11/01-16 20:13

Derfor skal du vise David Bowie respekt i dagDerfor skal du vise David Bowie respekt i dag

Selvom David Bowies storhedstid ligger 30-40 år tilbage i tiden er hans stil og musik blevet ved med at inspirere, og nutidens popstjerner har meget at takke den engelske musiktroldmand for, hvis du spørger to Bowie-eksperter.

Bildstrecke im Grossformat »

- Medinas nye albumcover havde ikke eksisteret uden David Bowie.

Så simpelt kan David Bowies betydning for popmusik anno 2016 forklares, hvis du spørger musikredaktør hos streamingtjensten Tidal Jonas Kleinschmidts.
Da den engelske multikunstner brød igennem med sin musik i starten af 70'erne, tog han ifølge Jonas Kleinschmidt popmusikken til nye højder.

Roskilde Festival forsøgte at få David Bowie til det sidste: - Han skyldte en koncert
Roskilde Festival forsøgte at få David Bowie til det sidste: - Han skyldte en koncert

- Han gjorde popmusik kunstnerisk interessant, ligesom en Kanye West gør det i dag. Du kan sidde og nørde det, men du kan også bare sætte 'Let's Dance' på og fyre den af på dansegulvet. Han var ekstravagant, som du aldrig havde set det før, og det er hans fortjeneste, at popmusik i dag er blevet cool.

Keld Heick tog røven på David Bowie: - Jeg blev nødt til at prøve
Keld Heick tog røven på David Bowie: - Jeg blev nødt til at prøve

Musiker og David Bowie-fan Kristian Leth mener også, at David Bowie har kæmpe betydning for hvordan, popmusikken ser ud i dag.

- Det er næsten uoverskueligt at indkapsle, hvad han stod for. Han er på niveau med Beatles, Michael Jackson, Prince, ja de allerstørste. Han gjorde art-rock stor. Han var kompromisløs, kantet og lavede alligevel musik, der blev hørt af alle. Der ville ikke være nogen Lady Gaga uden Bowie. Eller en Nicki Minaj, Radiohead, Beck eller Prince. Stilistisk er det en stor rodekasse, han lavede så meget forskelligt og lod sig inspirere alle mulige veje.

Bowies kone i sorg: Læs hendes rørende beskeder
Bowies kone i sorg: Læs hendes rørende beskeder

David Bowie gik ifølge Kristian Leth til popmusikken som ingen anden, når han legede med identitet, seksualitet og myter.

- Når Jay Z og Rihanna leger med illuminati-konspirationer, så er det ren Bowie. Allerede i 1971 snakkede han om overmennesker og okkulte ting. Bowie var som en sol der brændte, og han er grunden til, at jeg spiller musik i dag.
LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Bowies lys brænder endnu

LÆS OGSÅ: Chok: Legenden David Bowie er død

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx