Af - 13/09-13 07:00

Rasmus Seebach: Sådan bruger jeg millionerneRasmus Seebach: Sådan bruger jeg millionerne

Hele Danmarks yndlings-sanger fortæller om sin nye hit-single, det aflyste udlandseventyr og det nye drømmehus på Frederiksberg.

storybild

(Billede: Nicolas Tobias Følsgaard)

Rasmus Seebach gør tilløb til at score hattrick. Den nye single 'Olivia' , der er forløber til album nummer tre, er på gaden i dag, og har man bare givet det et enkelt lyt, vil man høre, at hitmaskinen fortsat kører med 120 kilometer i timen.

Metroxpress satte sig ned med dagens helt på hitlisterne for at høre, hvordan det er at være Rasmus Seebach for tiden.

- Det er virkelig fedt. Nu er jeg ved at være færdig med min plade, og det er simpelthen den fedeste følelse. Vi har ikke lavet noget helt radikalt som for eksempel en jazz-plade bare for at gøre nogle mennesker tilfreds, men gjort hvad vi har følt har været rigtigt.

Dine to første album har været kæmpe succeser og din nye single 'Olivia' lyder jo også som et hit fra første lyt. Hvad er din hemmelighed?

- Det kan jeg heldigvis ikke svare på. Det må aldrig blive beregnende. Så mister det sjæl.

Men kan du selv fornemme, når du er kommet frem til en god melodi?

- Ja, det kan jeg godt. Det er den følelse, jeg jagter hele tiden, hvor stemning og melodi bare går op i en højere enhed.

Hvad handler din nye single om?

- Olivia er en pige, jeg var kæreste med i de unge teenageår. Jeg har valgt ikke at bruge hendes rigtige navn, for der er ingen grund til at hænge hende ud – men det er en pige, jeg var meget glad for, som gled ud af mit liv. Så er jeg ofte rendt ind i hende ude i nattelivet her mange år senere, hvor hun har forandret sig. Det skal ikke ses som løftet pegefinger, for jeg holder stadig meget af hende, men hvis der er et budskab i sangen, så er det at man skal passe på med at blive fanget i det moderne ræs, hvor alt skal være så super cool. Man skal altid huske at holde fast i, hvem man selv er.

Ved hun, at du har skrevet en sang om hende?

- Nej, og det ved jeg heller ikke, om hun nogensinde finder ud af.

Du har været Danmark rundt et par gange, du har slået den ene salgsrekord efter den anden. Hvordan holder du motivationen oppe for at blive ved?

- Den kommer helt automatisk, når du træder ind på for eksempel en festivalplads og ser de folk, der er mødt op for at se dig spille. Sommerfuglene i maven dukker op hver gang.

Jeg kan se, at du gør meget i velgørenhedsprojekter. Hvad bruger du ellers alle dine millioner på?

- Jeg har faktisk næsten lige købt et hus på Frederiksberg, hvor jeg får min egen have. Jeg er slet ikke materialistisk og gider for eksempel ikke købe en flot båd eller en hjernedød bil, men gode tider kræver gode rammer, og derfor har jeg nu endelig købt mit eget hus, hvor jeg kan invitere folk over, og vi kan sidde og hygge os med et godt glas vin. Jeg flytter ind 1. november, så det glæder jeg mig virkelig til.”

Da jeg interviewede dig i forbindelse med dit sidste album, fortalte du, at du havde fået kontrakt med Universal Music i Tyskland. Hvad skete der med det?

- Det gik desværre ikke. Jeg følte ikke, der var den store opbakning, som det jo kræver at når man skal nå ud til så stort et publikum, så vi trak os ret hurtigt ud af samarbejdet igen. Jeg havde indspillet hele mit debutalbum på engelsk, og det kunne da være sjovt at sende det ud her i Danmark, men jeg ved også bare, hvor mærkeligt det er at høre, når andre prøver på det. Så det lader jeg lige ligge i første omgang.

Du skal jo ind og spille i 'Vild med dans' i aften. Kunne du egentlig tænke dig at være med som deltager?

- Jeg er blevet spurgt en del gange efterhånden, men jeg vælger at fokusere på min musik. Al respekt til folk der er med. Der er jo mange forskellige programmer som madprogrammer, danseprogrammer og folk der springer ud fra en vippe, men jeg er nu rimelig afklaret med, at jeg bare gerne vil lave musik.

Ville du kunne klare dig i et danse-program?

- Jeg ved sgu ikke, hvor dårlig jeg er. Jeg synes tit, jeg ser lidt tosset ud, når jeg danser, så det er nok ikke lige mig. Men det er jo et godt program, der når ud til mange danskere, så jeg vil meget gerne komme forbi og spille min musik.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk popstjerne kæmper med indre...
bt.dk
Topadvokat advarer efter særlig dom:...
bt.dk
Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
33-årig YouTube-stjerne er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx