Af Sebastian Kirk - 12/09-17 15:44

Suspekt går i en HELT ny retning - sådan kan du opleve detSuspekt går i en HELT ny retning - sådan kan du opleve det

Rapperne fra Suspekt indgår nyt samarbejde med uventet front.

storybild

Suspekt på scenen ved Årets Steppeulv-prisuddelingen i Bremen Teater 28. Januar 2017. (Billede: Torben Christensen)

Suspekt er primært kendt for hårdtslående lyrik med strofer som 'sædpletter på din pink sweater efter hede nætter' og 'rag på min røv, og rør mine rynkne dadler' - ofte til hurtige rytmer med tung bass.

Men nu går Albertslund-rapperne i en noget anderledes retning i et helt nyt samarbejde med DR's DAB-radiokanal P8 Jazz.

Således vil Bai-D, Orgi-E og Rune Rask genindspille nummeret '23 kroner / Solfar' fra deres nyeste album '100% Jesus' i en ny, jazzet version. Det meddeler P8 Beat.

»Vi er jo et fuldstændig umage par, og det er derfor, at det her projekt er sjovt. Vores jazzlyttere får udvidet musikhorisonten med hårdtslående Albertslund-poesi, og Suspekt-fans bliver måske nysgerrige på jazzland,« siger P8 Jazz-redaktør Fimmer Engel og supplerer:

»Vi blev glade over henvendelsen fra Suspekt, for vi er fuldstændig på bølgelængde med deres idé om at sammensmelte musikgenrer og bryde grænser ned.«

Indspilningen kommer til at foregå på søndag i DR Koncerthusets Studie 4, hvor jazzpianist Søren Kjærgaard og bassist Louis Winding vil akkompagnere Suspekt-rapperne.

Kollaborationen har til hensigt at 'åbne jazzmusikken for nye ører', men Suspekt-drengene er allerede svært begejstrede for genren. På '100% Jesus' nævner trioen sågar DR's jazzkanal i nummeret 'Hæld op', hvor man kan høre sætningen 'Jeg boller dig i numsen til P8 Jazz'.

Den specielle indspilning af '23 Kroner / Solfar' vil foregå foran et (meget begrænset) live-publikum, og på DR's hjemmeside kan du se, hvordan du kan vinde billetter til arrangementet. Resultatet vil blive offentliggjort i starten af oktober.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Far og sønner kommet til...
bt.dk
Åbenhjertig Michael Laudrup: Derfor...
bt.dk
Kronprinsens ekskæreste i åbent brev:...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx