Af - 26/08-14 06:16

Dansk sanger: - Jeg gik rundt med dårlig samvittighedDansk sanger: - Jeg gik rundt med dårlig samvittighed

Den danske sanger Christian Hjelm turnerede allerede som 17-årig rundt i verden med sit band. Familien var stolt, men også skeptisk.

storybild

(Billede: DRESLING JENS)

Du kender historien. Ung mand fra Nordjylland vil være rockstjerne. Mor og far siger 'få dig nu en uddannelse'. Ung mand trodser mor og far og drager ud i verden med sin guitar.
Christian Hjelm var en af dem. Sådan da.

Paw og Lina fra Infernal: 'Nu laver vi hetero-musik'
Paw og Lina fra Infernal: 'Nu laver vi hetero-musik'

Han er i dag et langt forbi oprørs-stadiet. Han udgav i 2003 som 17-årig sit første album sammen med gruppen Figurines. De oplevede at komme på turné i USA, anmelderne elskede dem, og da Christian Hjelm i 2012 gik solo og begyndte at synge på dansk, var det også bare en lang optur. Sådan da.

Nu vil der komme elektronisk musik ud af metroens højtalere
Nu vil der komme elektronisk musik ud af metroens højtalere

- Jeg havde virkelig dårlig samvittighed de første mange år. Man er jo opdraget til at gå den sikre vej. Mine forældre blev glade, når de hørte mine sange i radioen, men de var også skeptiske. Kunne man leve af det der?, fortæller Christian Hjelm og nævner perioden, hvor han droppede ud af universitetet som et andet tidspunkt, hvor den dårlige samvittighed nagede.

Publikum-kritik af Smukfest: Hellere god musik end gratis øl
Publikum-kritik af Smukfest: Hellere god musik end gratis øl

- Men så fandt jeg ud af, at der jo ikke er nogen 'sikker vej'. Jeg skulle lige acceptere det underlige i at ens hobby kunne være ens levevej, men det erkender jeg nu. Selv om det har kostet både forhold og et 'almindeligt liv'. Man er jo altid på vej et nyt sted hen'.

Twitter genforener mand med fly-flirt
Twitter genforener mand med fly-flirt


Christian Hjelm udsender i dag sit andet solo-album 'Vaskeægte'. Han har i processen både optrådt sammen med Lars Lilholt og hilst på en kinesisk mega-fan – men ingen af disse oplevelser skulle være endt på albummet, forsikrer Christian Hjelm med et smil.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Festivalgæster afprøver glat gynge

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx