Eurovision: Derfor gik det så skidt for danske AnjaEurovision: Derfor gik det så skidt for danske Anja

Det store smil har siddet fast på hendes læber den seneste uge. Men natten til søndag var det noget mindre, end det tidligere har været. Og til tider var det helt væk.

storybild

Anja Nissen endte på en 20. plads til dette års Eurovision. Mens Portugal løb med sejeren. (Billede: Sarah Christine Nørgaard)

Bookmakere, hendes eget hold, de andre deltagere og hende selv.

Alle havde de troet, at den dansk-australske sangerinde Anja Nissen kunne få en topplacering ved dette års Eurovision Song Contest, som blev afgjort lørdag aften i den ukrainske hovedstad Kiev.

Men i stedet for en topplacering, endte det lige modsat.

Mand løb på scenen og viste bar røv til Eurovision
Mand løb på scenen og viste bar røv til Eurovision

Den blonde sangerinde med den store stemme endte som nummer 20 ud af 26. Mens vinderen - Portugal - fik 758 point af tv-seerne og fagjuryerne, fik Anja Nissen 77.

Da den unge kvinde, der har dansk blod i årene og australske rødder, efterfølgende mødte pressen, forklarede hun, at der kunne være en årsag til, at det endte som det gjorde.

Anja efter Eurovision: Jeg er skuffet men stolt
Anja efter Eurovision: Jeg er skuffet men stolt

Og den årsag var netop Portugal, som vandt med en stille og enkel sang.

»Jeg sang lige før Portugal, hvilket gjorde, at mit følselsmæssige budskab i sangen ikke kom lige så meget frem, som det kunne have gjort. Min sang var en power-ballade. Jeg havde et kraftfuldt budskab i min sang. Hvis jeg havde været mere beskeden og nedtonet og havde fremvist min vokal på en mere blid måde... Når man har en stor sang lige inden en mere stille, så får det kontrasten til at stå tydeligt frem,« forklarer hun og tilføjer:

»Det fik det til at se ud som om, jeg kun sang høje toner, og at det var det eneste, jeg havde at give. Det så man også i de små klip, der blev vist af sangene. Det fik sangen til at fremstå 'større', end den var. Så der var mange ting, der spillede ind.«

DR er tilfreds trods Eurovision-skuffelse
DR er tilfreds trods Eurovision-skuffelse

Også inden lørdagens finale fortalte Anja Nissen, at hun gerne havde ønsket sig en anden placering i feltet end lige foran Portugals sang.

Da det fredag kom frem, at hun skulle synge lige midt mellem de to forhåndsfavoritter fra Italien og Portugal, blev det kaldt en 'skræklodtrækning'.

Selv sagde hun:

»På den ene side er det godt, at jeg kommer efter Italien, for det får min sang til at se 'stærk' ud. Men idet Portugal så kommer lige bagefter, kan det få min sang til at se for stærkt og for 'stor' ud med alle de flammer og fyrværkeri, som jeg har på scenen, mens Portugals sang er helt nedtonet.«

Efter Anja Nissen torsdag var gået videre fra semifinalen, satte DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme ambitionerne højt.

Portugal vinder Eurovision mens Danmark ender i bunden
Portugal vinder Eurovision mens Danmark ender i bunden

»Det her var første skridt. Nu skal vi i top tre. Vi går efter en høj placering, for mere vil have mere. Mindre kan også gøre det, men der er ingen grund til at sætte målet lavt,« sagde han til nyhedsbureauet Ritzau.

Men de ambitioner, som den danske delegation havde på den unge sangerindes vegne, var ikke et for tungt pres, forklarer hun.

»Det var alle, der troede på mig. Ikke kun dem. Alle, der var med backstage den aften, troede, det var muligt. Og man kan blive helt fanget af den stemning,« siger hun og slutter:

»Når alt kommer til alt, så gjorde jeg, hvad jeg kunne. De lagde ikke pres på mig. Det var bare mit hold, der viste mig, at de troede på mig og støttede mig. Jeg tror heller ikke, det var urealistisk, at det kunne være sket.«

Hun slår samtidig fast, at hun - selvom hun er skuffet - er tilfreds med, at hun har gjort alt det, hun kunne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
En af Danmarks rigeste familier...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx